ЧДТУ ефективно розвиває міжнародне партнерство

ЧДТУ ефективно розвиває міжнародне партнерство

Факультет економіки та управління – найбільший факультет Черкаського державного технологічного університету, на якому наразі навчаються більше 1 000 студентів. Це також один із найперспективніших і найпопулярніших факультетів університету, історія успіху якого розпочинається з 1993 року за сприяння Черкаської обласної державної адміністрації та Міністерства фінансів України. Вражає також і кадровий потенціал викладачів факультету, 90 % із яких мають наукові ступені та вчені звання. Про це інформує Прес-служба ЧДТУ.

Сьогодні факультет економіки та управління, який очолює кандидат економічних наук, доцент Демиденко Віктор В’ячеславович, забезпечує підготовку студентів на освітніх рівнях бакалавра та магістра за спеціальностями 033 Філософія (Політична філософія), 051 Економіка (Міжнародна економіка, Економічна кібернетика), 071 Облік і оподаткування (Облік і аудит), 072 Фінанси, банківська справа та страхування, 073 Менеджмент (Менеджмент, Аграрний менеджмент, Управління проектами, Бізнес-адміністрування, Управління інноваційною діяльністю), 075 Маркетинг, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність (Підприємництво та економіка підприємства), 232 Соціальне забезпечення, 281 Публічне управління та адміністрування.

Окрім того, факультет економіки та управління запрошує на навчання для здобуття ступеня доктора філософії (PhD) за спеціальностями 033 Філософія (Політична філософія), 051 Економіка, 075 Маркетинг.

Нині у складі факультету вісім випускових кафедр: економіки та підприє­мництва (очолює д.е.н., проф. Р. В. Манн); менеджменту та бізнес-адміністрування (очолює д.е.н., проф. О. В. Фінагіна); фінансів (очолює д.н.держ.упр., проф. І. Г. Гончаренко); економічної кібернетики та маркетингу (очолює д.е.н., проф. О. В. Коломицева), міжнародної економіки та бізнесу (очолює д.е.н., проф. Л. О. Петкова), бухгалтерського обліку, аналізу і аудиту (очолює к.е.н., доц. В. О. Гавриленко), філософських і політичних наук (очолює д.ф.н., проф. А. І. Бойко), соціального забезпечення (очолює к.е.н., доц. І. О. Журба).

Студентське життя на факультеті різнобарвне та активне, насичене цікавими форматами організації навчання, що надає широкі можливості для самореалізації з залученням нових комунікаційних технологій, інтерактивних майданчиків, актуальних кейсів, із поглибленим вивченням іноземних мов та самостійним вдосконаленням знань в оновлених комп’ютерних лабораторіях.

На факультеті постійно вирує громадське життя, студенти організовують і беруть участь у захопливих виховних заходах, дебатних турнірах, конференціях, форумах, семінарах, майстер-класах, Всеукраїнських студентських олімпіадах, готують наукові роботи для участі у Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах наукових робіт. Зокрема, студенти факультету регулярно стають переможцями Всеук­раїнських конкурсів студентських наукових робіт із природничих, технічних і гуманітарних наук: протягом 2017 року студентка спеціальності «Міжнародна економіка» Таїсія Кришня отримала стипендію Президента України, дипломом ІІІ ступеня нагороджені Єлизавета Хлівицька (Гроші, фінанси та кредит), Тетяна Моторна (Світове господарство та міжнародні економічні відносини), Анна Тимошенко (Актуальні питання співробітництва з європейським союзом), Владислав Доценко та Інна Бабак (Управління проектами), Вікторія Голиш (Гроші, фінанси та кредит), Аліна Корчак (Облік і аудит).

Усі охочі можуть спробувати себе у студентському самоврядуванні та різноманітних гуртках і секціях: Філософському дискусійному клубі, Financial scientific club, Маркетинговому клубі, а також здійснювати наукові дослідження у наукових підрозділах факультету: Ресурсному центрі зі сталого розвитку та Центрі соціальних технологій. Також студенти факультету мають змогу проходити закордонні стажування, брати участь у спільних міжнародних програмах та проектах відповідно до підписаних угод про співпрацю з програмами Фонду «Східна Європа» і Child Fund Deutschland «Діалогова та медіакомпетентність як шлях до порозуміння в українському суспільстві», Британської Ради «Активні громадяни», ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», Британської ради «English for Universities», Інституту міжнародної освіти CIVIC, Інформаційного центру Європейського Союзу в Черкаській області та ін.

Студенти факультету беруть активну участь у програмах «Подвійний диплом», за програмами міжнародного академічного обміну «Польський Еразмус для України» та «Еразмус+» навчаються та стажуються студенти третього і четвертого курсів в університетах Польщі – у Краківському економічному університеті і Щецинському університеті, а також Болгарії – у Варненському університеті менеджменту. Із 2016 р. діє договір про співробітництво між ЧДТУ та Akademia Polonijna w Czzęstochowie (Полонійною академією в Ченстохові, Польща).

− Загалом факультет економіки та управління активно розвивається, має амбітні плани з розширення сфери міжнародного співробітництва, відкриття нових спеціальностей та впровадження освітніх програм, які забезпечуватимуть широкі можливості для успішного працевлаштування висококваліфікованих випускників, – наголошує декан факультету економіки та управління ЧДТУ Віктор Демиденко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x