Черкащанки вибороли перемогу на гончарському фестивалі

Черкащанки вибороли перемогу на гончарському фестивалі

Талановиті черкащанки вибороли перемогу на Міжнародному молодіжному гончарському фестивалі. Ольга Бараннік, Марія Кутова та Катерина Заріцька взяли активну участь у Міжнародному молодіжному гончарському фестивалі, що відбувся у смт. Опішне Полтавської області. Дівчата привезли до рідного міста низку призових нагород. Насиченими та плідними були десять днів перебування у творчих майстернях Державної спеціалізованої художньої школи-інтернату І−ІІІ ступенів «Колегіум мистецтв у Опішні» для талановитих вихованок відділу декоративно-прикладної творчості позашкільного навчального закладу «Багатопрофільний молодіжний центр» Черкаської міської ради.

Фестиваль проводять із метою залучення до заняття гончарством і до вивчення історико-мистецьких досягнень гончарства учнів, молоді; розвитку традицій гончарства, популяризації дитячої художньої творчості. Організатори – Міністерство культури України, Державна спеціалізована художня школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Колегіум мистецтв у Опішні» імені Василя Кричевського, управління культури та відділ у справах сім’ї та молоді Полтавської обласної державної адміністрації, Інститут керамології – відділення Інституту народознавства НАН України, Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному.

Мистецький захід відбувається у два етапи. На першому етапі – конкурс художніх творів, який триває з січня по квітень, учасники надсилають роботи з глини та інших матеріалів за номінаціями: «Кераміка», «Інші види декоративно-ужиткового мистецтва» (вишивка, різьблення, ткацтво, розпис, народний живопис) та «Образотворче мистецтво» (графіка, акварель, живопис, скульптура). Творчі роботи оцінюються компетентним журі, до складу якого входять провідні мистці, мистецтвознавці, діячі науки і культури. На другому етапі проходить творчий практикум, на якому переможці І-го етапу працюють у майстернях під керівництвом художників і народних майстрів. Учасники виготовляють художні твори в тій номінації, у якій отримали перемогу на І-му етапі Конкурсу. За підсумками їхньої кропіткої роботи журі визначає абсолютних переможців фестивалю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x