На Черкащині допомагатимуть лікувати хвороби в закладах позбавлення волі

На Черкащині допомагатимуть лікувати хвороби в закладах позбавлення волі

Із липня БО «Від серця до серця» стартує з новим проектом, який допоможе покращити виявлення ВІЛ, туберкульозу та вірусного гепатиту С серед засуджених, ув’язнених та колишніх в’язнів на Черкащині. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської міської ради.

Проект «Заради життя» працює у 12 регіонах України, у Черкаській області його втілюватиме БО «Від серця до серця». Низка заходів, які передбачені проектом, мають на меті зміцнити кадровий потенціал медичних і соціальних працівників кримінально-виконавчих установ, розширити наявний пакет послуг з виявлення соціально-небезпечних хвороб, догляду та лікування людей, що належать до груп ризику та перебувають у слідчих ізоляторах, місцях позбавлення волі та забезпечити надання послуг після їхнього звільнення.

– Будь-яку хворобу потрібно контролювати, не залежно від того, у яких умовах перебуває хворий. На жаль, люди, які перебувають у в’язниці часто не мають потрібного догляду та лікування. Після звільнення, вони повертаються у соціум, де непролікована хвороба може створити небезпеку для суспільства. Мати доступ до якісних послуг з профілактики та лікування ВІЛ, ТБ у місцях позбавлення волі – це крок до того, що буде менше поширення названих хвороб та, як наслідок, відбудеться прогрес у досягненні глобальних цілей 90-90-90 і зменшення епідемії поширення туберкульозу, – зазначає керівник проекту Олексій Сорокін. – «Заради життя» – це великий проект до якого залучені не лише неурядові організації, а й профільні Міністерства. Тому результатом буде не лише поліпшення якості послуг на місцях, а й масштабна національна адвокаційна стратегія.

Проект «Заради життя» реалізовується РАТН у партнерстві з ВБО «Мережа організацій, що працюють в пенітенціарні сфері» та ВБФ «Коаліція Віл-сервісних організацій» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x