Викладачі ЧНУ відзначили День Військово-морських сил України

Викладачі ЧНУ відзначили День Військово-морських сил України

Згідно з Указом президента України Петра Порошенка від 2015 року в першу неділю липня відзначається День Військово-морських Сил України. Цього року до проведення урочистостей долучилися представники Черкаської обласної організації «Спілка офіцерів України». Серед них і викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького: доктор історичних наук, професор, капітан запасу Віталій Масненко та доцент кафедри військової підготовки, полковник Валерій Монастирський. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби навчального закладу.

– Відзначення цього Дня має велике значення. Ми вкотре нагадуємо про важливість посилення обороноздатності нашої країни, а особливо тоді, коли перебуваємо в умовах гібридної війни, розв’язаної проти нашої держави агресивним сусідом – Російською федерацію. Україна як морська держава має в найкоротші терміни поновити боєздатність своїх Військово-морських Сил. Для цього необхідно не тільки будувати нові кораблі і приймати на озброєння новітню зброю, але й проводити належну військово-патріотичну виховну роботу. Надзвичайно вагомим є і те, що громадськість також долучається до подібних заходів та не стоїть осторонь розбудови наших Військово-морських Сил, – зазначив Віталій Масненко.

Під час відзначення Дня Військово-морських Сил України учасники заходу взяли участь в молебні за упокій українських моряків (понад 50 військовослужбовців ВМС України загинули, відбиваючи російську агресію) та висвяченні прапору ВМС України. Опісля відбулося урочисте засідання Черкаської обласної організації «Союз Офіцерів України» та підняття прапору ВМС України на честь 100-річчя створення українських військово-морських сил перед адміністративним будинком Черкаської міської ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x