Курники «Перемоги-Нової» призупинили сесію черкаської облради

Курники «Перемоги-Нової» призупинили сесію черкаської облради

Сьогодні під час двадцять третьої сесії обласної ради сьомого скликання в приміщенні обласної ради розгорілися справжні баталії між прихильниками і противниками побудови курників підприємства ДП «Перемога-Нова» на Чигиринщині. Депутати вирішили не надавати слова представникам громадськості. Щоб отримати право висловитися, люди застосували всі доступні засоби. Хтось просто кричав з місяця, хтось використовував мегафон. Дійшло навіть до виконання народних пісень. Депутати двічі збиралися проголосувати щодо надання слова, але так і не дійшли спільної думки. Один раз за проголосувало 27 обранців, інший – 40. Проти не голосував ніхто. Але цих голосів було недостатньо для прийняття рішення. Зрештою головуючий прийняв рішення призупинити сесію і оголосити перерву. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Курники «Перемоги-Нової» призупинили сесію черкаської облради

Підприємство ДП «Перемога-Нова», що входить до агро індустріального холдингу МХП, в селі планує збудувати курники. Частина селян проти будівництва, адже це забруднить підводні води, середовище, і в селі буде сморід. Вони хочуть зберегти природні надбання Холодноярщини. Інша ж частина жителів села підтримують ініціативу, адже так з’являться робочі місця й розвинеться інфраструктура їхнього населеного пункту.

– Курники – це блок майбутнього України. Спроба побудувати на Чигиринщині в самому історичному центрі України птахофабрики – це злочин перед майбутнім поколінням. Спротив буде такий, що ви собі не уявляєте. Ми звертатимемося у всі міжнародні інстанції, світові спільноти, діаспори та до мислячих людей усього світу не допустити цього свавілля. Ми ніким не підкуплені на противагу опонентам. Ми куплені Богом, Україною і правдою, – каже голова Чигиринської районної народної ради Павло Романенко.

Курники «Перемоги-Нової» призупинили сесію черкаської облради


– Я проти будівництва курників. У нашому селі відбулися слухання. Вважаю, що ці слухання були сфальсифікованими. Я була членом лічильної комісії, дещо бачила. З багатьма тими подіями я не згодна, – говорить Валентина Попруга, жителька села Рацево. – Будівництво нам зовсім не потрібно, ми розуміємо про жахливі наслідки цих курників. Я вважаю, що ми маємо дбати про майбутнє нашого села, і взагалі України. Ту воду артезіанську хочуть використати для курей. Діти мають право на здорове довкілля, екологічно чисте повітря.

Курники «Перемоги-Нової» призупинили сесію черкаської облради


Прихильники будівництва мають свої аргументи і не менш активно ними діляться з усіма оточуючими.

– Району потрібні робочі місця, не треба нікуди їздити за кордон. За радянських часів у кожному селі була ферма, свинарники, корівники, курники. Нікому нічого не воняло і все було нормально, а зараз комусь різко «завоняло». Я думаю ті, хто проти будівництва курників – люди, за якими стоять фермери, які просто не хочуть ділитися землею, – вважає Олександр Дмитрищук, житель міста Чигирин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x