Рятувальники попереджають черкасців про пожежну небезпеку

Рятувальники попереджають черкасців про пожежну небезпеку

Щодня вогнеборці Черкащини ліквідовують десятки пожеж у природних екосистемах, які завдають значної шкоди навколишньому середовищу та населенню.
Тож задля того, щоб попередити виникнення численних пожеж на відкритій території, фахівці Управління ДСНС посилюють роз’яснювальну роботу з громадянами через профілактичні рейди за участю правоохоронців, представників місцевого самоврядування та засобів масової інформації, під час яких закликають населення не провокувати пожежі у природних екосистемах. Повідомляють в прес-службі УДСНС України в Черкаській області.

Подвірні обходи, під час яких рятувальники нагадують населенню про необхідність дотримання вимог пожежної безпеки під час господарювання на відкритих територіях і присадибних ділянках, проводять в кожному районі області.
Звертаючись до громадян області, служба порятунку наголошує на суворому дотриманні правил пожежної безпеки.
Рятувальники попереджають черкасців про пожежну небезпеку
Перш за все, не можна розводити та залишати багаття у лісовій зоні під час пожежонебезпечного періоду.

Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам’ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню.

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x