В УДПУ обговорили питання патентної діяльності та трансферу технологій

В УДПУ обговорили питання патентної діяльності та трансферу технологій

Нещодавно відбувся загальноуніверситетський науково-практичний семінар «Створення і охорона об’єктів промислової власності та трансфер технологій», ініціатором якого виступила кафедра технологічної освіти. Участь у заході взяли викладачі факультетів професійної та технологічної освіти, фізики, математики та інформатики, природничо-географічного, факультету мистецтв, інституту економіки та бізнес-освіти. Про це інформує прес-служба закладу.

На початку семінару виступив завідувач кафедри технологічної освіти, професор Андрій Терещук. Він наголосив, що потреба у проведенні семінару виникла у зв’язку із зростаючим зацікавленням Міністерства освіти і науки України у сучасних інноваційних розробках та впровадженні їх у виробництво. Така робота в УДПУ імені Павла Тичини активно проводиться: щороку наш заклад отримує більше 10 патентів на винаходи та корисні моделі і, як правило, декілька патентів впроваджується у виробництво, тобто забезпечується трансфер технологій. Одним із лідерів такої діяльності по створенню об\’єктів промислової власності та трансферу технологій є доцент кафедри технологічної освіти Олег Мелентьєв, йому і була доручена організація та проведення семінару.

Під час науково-практичного заходу учасники заслухали доповіді про патентні дослідження як базис створення промислової власності, оформлення заявок на об\’єкти промислової власності та практичні аспекти трансферу технологій.

В цілому семінар викликав велику зацікавленість слухачів, які долучилися до активного обговорення порушених питань. По закінченню заходу його учасники отримали сертифікати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x