Лікуємося «морем»: користь для всього організму

Лікуємося «морем»: користь для всього організму

Літо – найкращий час для відпусток, а особливо поїздок на море. Користь від морських купань людство усвідомило не так давно. Перша праця, що описувала цілющі властивості морських ванн, побачила світ в Оксфорді в 1750 році. І після її виходу в Англії і Німеччині почали ставитися до морських ванн, як до лікувальних процедур. А в моду купання увійшли лише в ХІХ столітті. Проте на початку минулого століття купанням називали прогулянки по мілководдю навколо берега. Тепер же хіміки вважають, що у морській воді є вся таблиця Менделєєва, а саме 32 корисні речовини. Через це ця вода сприяє зміцненню кісток та суглобів, також очищає шкірний покрив.

Пульмонологи переконані, що не дарма легеневі патології лікували купанням ще з часів Гіппократа. Цілюща вода і морське повітря зміцнюють імунітет, допомагають організму боротися зі збудниками туберкульозу. Коли ви дихаєте морським повітрям та купається у морі, то у вас очищається кров та підвищується гемоглобін.
Якщо ви не маєте захворювань нервової системи, то морська вода допоможе при стресі та неспокої.
Крім того, морська сіль здатна накопичуватися в організмі людини, таким чином протягом місяця лікувальний ефект продовжується. Це так званий «соляний плащ».
Дерматологи вбачають у морських купаннях лише один мінус: після них підвищується чутливість шкіри до дії ультрафіолетових променів, тому на пляжі можна так легко обгоріти. Проте при купанні в епідерміс проникають електроліти, що активізують обмін речовин і покращують стан клітин.
Нарешті, у імунологів теж є свої аргументи «за» – в морі присутні іони магнію, що стимулюють багато життєво важливих процесів, пов’язаних із утворенням кісткової тканини, поділом клітин тощо.

Косметичні властивості морської води
Ця цілюща вода не тільки допомагає боротися із целюлітом, але й очищає клітини шкіри, живить їх, надає їм еластичності, прискорює процес регенерації тканин, виводить токсини і шлаки. Нігті після морського лікування, і навіть після ванн з морською сіллю перестають шаруватися і ламатися, ростуть швидше і стають міцними. На думку косметологів, всього 30 хвилин морського купання замінює повноцінний сеанс масажу: роль масажиста «беруть на себе» хвилі, що змушують судини робити гімнастику і викликають прилив крові до всіх внутрішніх органів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x