У Каневі відбудеться міжнародний економічно-гуманітарний форум

У Каневі відбудеться міжнародний економічно-гуманітарний форум

7 липня в Каневі вперше відкриється Міжнародний економічно-гуманітарний форум Ukrainian ID, ініціатором якого виступив Фонд гуманітарного розвитку України. Cеред головних цілей заходу: залучення до України, та зокрема Канева, міжнародних інвесторів. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської ОДА.

– Ukrainian ID має стати платформою, на якій створюватимуться візії майбутнього для усього світу й для України. Після років воєнного конфлікту й тяжких економічних випробувань, але разом з тим і після абсолютно нового міжнародного сприйняття України та піднесення громадянського суспільства, наша країна не може дозволити собі повернутися на ту позицію, що ми займали п’ять років тому. Гальмуються реформи, політичне майбуття стає надто непевним, залежність від рішень, що приймаються за Україну без її участі, стає хворобливою. Але Україна, як найбільша країна Європи, має бути рівноправним учасником серед держав, які формують глобальний дискурс. Вона має бути виробником інновацій, найсміливіших та найрезультативніших перетворень в економіці та гуманітарній сфері! Саме для цього ми збираємо в Каневі – цьому символічному для української історії місті – потужну команду світових лідерів думок, які творитимуть план на завтра. Творитимуть дорожню карту для України, Європи та світу, – зазначила Наталія Заболотна, президент Форуму.

У рамках Форуму працюватимуть п’ять тематичних панелей: Economy ID, Community ID, Human Security ID, Culture ID, Technology ID. Також пройде низка стратегічних круглих столів, серед яких зустріч із міжнародними інвесторами щодо перспектив інвестицій в українську інфраструктуру та захід #SOSмайбутнє, присвячений збереженню української спадщини.

Під час Форуму пройде церемонія нагородження премією Ukrainian ID Awards. Премією щорічно відзначатимуться лауреати, які зробили визначний внесок у розвиток економіки, гуманізацію суспільства та примноження культурного капіталу. Паралельно з Ukrainian ID в Каневі 7 та 8 липня проходитиме міждисциплінарний культурний фестиваль «Доба Шевченка», що має стати прологом для перетворення Канева у центр міжнародного культурного туризму.

Взяти участь в дискусіях із світовими лідерами та спільно із ними долучитися до розробки дорожньої карти для України та світу можна, ставши учасником Ukrainian ID. Реєстрація для участі у Форумі відкрита з 21 травня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x