Тонус і зволоження: олії для шкіри обличчя

Тонус і зволоження: олії для шкіри обличчя

Нині косметична індустрія багатогранна. Для догляду за шкірою розробили креми, лосьйони, тоніки, емульсії та багато інших продуктів. Ці засоби здатні зупинити старіння шкірних покривів та навіть «розгладити» зморшки. Єдине є незмінним – це цінність натуральних компонентів. Нині жінки все частіше використовують ефірні та рослинні олії для обличчя замість вже звичного крему. Ці речовини мають масу переваг: зволоження, насичення шкіри корисними поживними речовинами, вітамінами та мікроелементами.

Як вибрати правильну олію?
На стан шкіри та її зовнішній вигляд впливає тонус покриву, який змінюється при втраті колагену, еластину. При тривалому перебуванні на сонці на шкірі з’являються пігментні плями тощо.
Для повернення шкірі обличчя нормального кольору застосовують оливкову, соняшникову та мигдальну олії. Також хорошим помічником є кубики льоду з відварами корисних трав – ромашки, шавлії, петрушки, навіть листочків малини. Завдяки такому доповненню, продукт розподілятиметься рівномірно та допоможе поліпшити мікроциркуляцію крові.
Чутлива шкіра
Чутливість шкіри, її схильність до почервоніння і подразнення, пов’язані, насамперед, не з її типом, а з порушенням механізмів захисту. Тобто, це є погіршення імунітету та активація окисних процесів, іноді запалення. У результаті відбувається поступове руйнування судин, прогресує поверхневе і навіть глибоке зневоднення шкіри. Маски з ефірними маслами для чутливої шкіри краще використовувати ввечері, бажано перед сном. Допоможуть ефірні олії жасмину, неролі, троянди, меліси, ромашки блакитної і сандалового дерева.
Жирна шкіра
Ефірні олії сприяють звуженню пор, нормалізують гормональний баланс всього організму, зміцнюють імунітет шкіри, покращують обмінні процеси на клітинному рівні. У результаті шкіра краще забезпечена киснем і поживними речовинами.
Для жирної шкіри застосовують олії:
• тонізуючі – м’ята, меліса, грейп­фрут, лимон, розмарин, герань, імбир, ялівець, чебрець;
• заспокійливі – лаванда, ромашка, іланг-іланг;
• олії, що розгладжують шкіру – лимон, лаванда.
Суха шкіра
Ефірні олії при сухій шкірі використовують із метою зміцнення клітинних мембран, для стимуляції обмінних процесів, поліпшення регенерації шкіри, поліпшення кров’яного живлення клітин шкіри, підвищення тонусу м’язів шиї.
Для сухої шкіри підходять:
• тонізуючі – ладан, мімоза, ялиця;
• заспокійливі – ромашка, жас­мин, мигдаль герань, апельсин;
• олії, що розгладжують зморшки – герань, лаванда, трояндове дерево, чайне дерево.
Нормальна шкіра
Для здорової шкіри маски з ефірними маслами є відмінним засобом щоденного догляду.
У цьому разі краще всього використовувати олії:
• тонізуючі – лимон, герань, ялівець, розмарин;
• заспокійливі – жасмин, лаванда, м’ята, троянда, ромашка;
• ті, що розгладжують шкіру – лимон, апельсин, лаванда, чайне дерево.
Змішаний тип шкіри
Найчастіше поєднує у собі властивості жирної і сухої шкіри. На деяких ділянках шкіри може бути підвищена сальність, блиск, наприклад, у Т-зоні. На інших навпаки – лущення і запалення. Використання ефірних олій спрямоване на нормалізацію структури шкіри. Для змішаної шкіри використовують ефірні олії лимона, м’яти, неролі, трояндового дерева.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x