Складаємо фітоаптечку першої допомоги

Складаємо фітоаптечку першої допомоги

За рекомендаціями лікарів пропонуємо вам природні засоби, які не впливають на власні імунні реакції організму, проте знижують дискомфорт в організмі.

Арніка – мазь на основі цієї рослини допомагає при м’язових болях або будь-яких травмах, синцях, також прискорює загоєння ран.
Порошок кайєнського перцю незамінний в аптечці. Порошок кайєнського перцю допомагає швидко зупинити кровотечу. Його радять вживати під час серцевих нападів, щоб посилити кровообіг.
Ромашка – настоянка цієї рослини має заспокійливу та розслаблюючу дію. Вона корисна для дітей, у яких прорізаються зуби або від шлункових кольок.
Живокіст – коріння цієї рослини прискорює загоєння ран, травм і зламаних кісток.
Евкаліпт і ефірна олія з нього допомагають при різних проблемах респіраторного типу. Траву використовують для інгаляцій, а ефірну олію, змішану з кокосовою або оливковою, наносять на ноги та скроні.
Імбир знімає нудоту (в тому числі й ранкову), усуває проблеми зі шлунком і позиви нудоти під час поїздки в транспорті. Заспокоює шлунок після харчового отруєння.
Ехінацея – ця настоянка незамінна під час грипу, застуди та ослабленого імунітету.
Перцева м’ята та ефірна олія з неї – ще один дієвий засіб при розладі шлунка і травлення, засіб від нудоти. Ефірна олія, нанесена на точки за вухами і на ногах, полегшує головний біль або нудоту, а слабкий чай, настояний на травах, заспокоює коліки. Ефірну олію можна використовувати і замість зубної пасти.
Активоване вугілля застосовують при харчовому отруєнні, кишкових захворюваннях, блювоті, діареї, отруєнні токсинами тощо.
Подорожник – ця трава є природними ліками від порізів, подряпин і укусів. Із сухої трави можна зробити припарку від укусів, порізів та інфекції.
Яблучний оцет допомагає при шлунково-кишкових розладах, диспепсії, харчовому отруєнні тощо. Щоб скоротити тривалість будь-якої хвороби, достатньо приймати розчин 1 ч. л. оцту на 240 мл води щогодини.
Алое справжнє – від опіків, пухирів, ран, порізів і травм.
Кокосова олія – як легкий дитячий крем, для зняття макіяжу, протигрибкової обробки та ін. Відмінний засіб для сухої шкіри та потрісканих губ. Результати досліджень підтвердили, що щоденне споживання 1/4 склянки кокосової олії допомагає запобігти хворобі Альцгеймера і корисне для щитоподібної залози.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x