У Чорнобаї відзначали Івана Купала

У Чорнобаї відзначали Івана Купала

6 липня зранку в Чорнобаївському дитячому садочку «Вишенька» провели свято Івана Купала. Підготували забаву для дошкільнят музичний керівник Аліса Ярмоленко і вихованці групи «Дюймовочка» разом із вихователькою Анною Шестаковою.

На заквітчаний майданчик зібралися всі дітки та їх старші наставники. Ведучі свята розповіли про купальські традиції. А святково вбрані дівчатка та хлопчики з «Дюймовочки» декламували вірші, заспівали пісень, танцювали народних танців та вправно змагалися у конкурсах разом із Бабою Ягою, роль якої майстерно виконала вихователь Наталія Черніцька.

У Чорнобаї відзначали Івана Купала

Дівчатка пройшлися хороводом та пустили свої різнобарвні віночки у маленький басейн. А потім всі із задоволенням пострибали через купальське вогнище, заряджаючись позитивом на весь день.

А ввечері 6 липня в парковій зоні поблизу районного будинку культури чорнобаївці долучилися до купальського дійства.

Із чарівним літнім святом присутніх привітала Чорнобаївський селищний голова Алла Мірошниченко. Вона побажала землякам, які завітали на святкування цілими родинами, миру, добробуту і сповнення найпотаємніших мрій.

У Чорнобаї відзначали Івана Купала

До щирих поздоровлень долучилася ведуча концерту Оксана Удовенко. А дзвінкоголосі Олександр Ковба, Анастасія Дробітько, Світлана Палій, Антоніна Черниш та родинний дует Наталії Тертишник і Світлани Шепель порадували гарними піснями. Весь вечір вражали хореографічними композиціями вихованці танцювального колективу «Непосиди» (керівник Тетяна Зубенко), запрошуючи до танцю всіх бажаючих.

Традиційно визначили переможниць у конкурсах «Довга коса – дівоча краса» та «Найкрасивіший вінок із польових квітів».
Володарками найдовшого волосся у категорії до 8 років стали Саша Чуб (6 років, 78 см) і Анюта Осташенко (4 роки, 71 см). У категорій старше 8 років – Софія Гурин (11 років, 100 см) і Дана Чупрун (13 років, 90 см).

Найкращі віночки, сплетені з польових квітів, представили юні майстрині Саша Новосельська, Даша Авраменко і Лєра Ющенко.
Сумувати на святі не доводилося. Кожен зміг вподобати собі відпочинок.
Позмагатися за подарунки від селищної ради можна було в дартці та інших спортивних іграх.

У Чорнобаї відзначали Івана Купала

Різноманітні торгові точки, серед яких неабиякою популярністю користувалися смаколики від місцевих кондитерів та ароматний мохіто, дитячі атракціони, майстер-класи з плетіння віночків та розпису тіла хною, купальська фотозона – розвагу до душі цього вечора міг обрати найвибагливіший відпочивальник.
Родзинкою свята стали різнокольорові забави із сухою фарбою, які веселковими барвами і емоційним позитивом зарядили і учасників дійства, і глядачів.
Не обійшлося і без гастрономічних пригощань. За смачною козацькою кашею та запашним купальським напоєм від селищної ради вишикувалася довжелезна черга.
А опісля гуляння продовжилися біля купальського вогнища, де танцювальна програма поєдналася з яскравим опівнічним файєр-шоу.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x