Благодійний концерт класичної вокальної музики «Дніпровський вальс»

Благодійний концерт класичної вокальної музики «Дніпровський вальс»

Благодійний концерт класичної вокальної музики «Дніпровський вальс» відбувся 8 липня в Українському народному домі Нью-Йорку. Він був частиною Україно-американського благодійного проєкту «Незабутня Квітка», метою якого є придбання рухомих мамографів для діягностування у жінок України раку молочної залози, від якого померла відома співачка Квітка Цісик. Рушій концерту – засновник проєкту Алекс Гутмахер, який був ведучим на благодійному концерті.

Благодійний концерт класичної вокальної музики «Дніпровський вальс»

А. Гутмахер привітав численних гостей, зокрема Генерального консула України в Нью-Йорку Олексія Голубова, Почесну голову Союзу Українок Америки Ірену Куровицьку, настоятеля Української католицької церкви св. Юра о. Еміліяна Дороша та інших. Світлана Махно прочитала вітальні листи від Президента України Петра Порошенка, Міністра культури Євгена Нищука, колективу Вінницької швейної фабрики «Лілея» з міста Хмільника Вінницької області, робітницю якої Валентину Горячук лікують після діягнозу, визначеного з допомогою пересувного мамографа. Такі пересувні мамографи, придбані завдяки проєктові «Незабутня Квітка», вже діють у Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій областях.

Благодійний концерт класичної вокальної музики «Дніпровський вальс»

З вітанням і подякою за піклування про українське жіноцтво виступив Генеральний консул України в Нью-Йорку Олексій Голубов, який сердечно привітав оперну співачку, заслужену артистку України Людмилу Фесенко, яка була зіркою благодійного концерту.
На благодійне свято прибула численна група гостей з Американської асоціяції ветеранів Другої світової війни, від яких звернулися з вітаннями і квітами до Людмили Фесенко голова цієї асоціяції Борис Фельдман і Фіра Стукельман.
Солістка тричі виходила на сцену з трьома пісенними блоками. Вона виконала твори Миколи Лисенка, Кирила Стеценка, Ігоря Шамо, інших українських копозиторів, арії з італійської оперної класики, українські народні пісні. В дуеті і разом з солісткою виступали скрипаль-віртуоз Валерій Жмуд і гітарист Сергій Победінський.

Благодійний концерт класичної вокальної музики «Дніпровський вальс»

За роялем був професор Одеської філармонії Ернест Штейнберг. Разом з артистами українські пісні співала уся заля.
Громадська організація «Незабутня Квітка» зі Львова прислала музичні записи і книги, які пропонувала гостям Галина Рідка.
Допомогли провести благодійний концерт Федеральна Кредитова кооператива «Самопоміч»-Нью-Йорк, Юридична консультація Ілони Джамгарової, ресторан «Веселка» та інші благодійники.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x