Леонід Кондратський: «Через два роки музей можна буде закривати»

Леонід Кондратський: «Через два роки музей можна буде закривати»

Саме цими днями один з авторів-архітекторів Черкаського обласного краєзнавчого музею Леонід Кондратський, що називається, «калатає в усі дзвони»: одна з найупізнаваніших будівель нашого краю, його візитка, – на межі повної інженерної руйнації. Леонід Степанович каже, що всі ми бачимо лише верхівку айсберга. Тобто як сам музей, так і ті проблемні місця, які вже впадають у око навіть пересічним відвідувачам. Насправді ж проблеми набагато серйозніші.

– Від початку будівництва минуло 40 років. Вже дожили віку всі комунікації, абсолютно всі. До того ж, розтягли системи вентиляції, ізоляції, пожежну, навіть токарний станок зник, який на місці дозволяв вирішувати якісь першочергові потреби. Що таке пожежа в подібному закладі, показав театр. А на сьогодні в музеї – самі вогнегасники у залах. Свого часу ми дуже відповідально спроектували всі «нутрощі» закладу, їх якісно встановили. Насправді в цьому «організмі» вони головні, а не фасад і зали. Так ось, компетентно заявляю: всі системи відмирають або ж вже відмерли. Залишилася лише оболонка. І в цій ситуації скоротили навіть технарів.

Я був у голови адміністрації, сказав – через два роки музей можна буде закривати. Юрій Олегович відреагував оперативно, за його дорученням була створена комісія. І ця комісія мала бути на об’єкті минулої п’ятниці. Але ніхто не прийшов. Питаю – як же так? Кажуть – ну так… Тепер, можливо, аж у вересні. Як я розумію – коли з відпусток повернуться.

Зустріч з архітектором відбулася «на зустрічних курсах», тож – далі буде.

Борис Юхно

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x