На Черкащині відзначили свято першого снопа

На Черкащині відзначили свято першого снопа

Аграрії Черкащини вступили в активну фазу по збору ранніх зернових та зернобобових культур. Збирання хліба для українського народу у всі віки було відповідальною справою. Тож 10 липня у селі Мар’янівка, що на Шполянщині, де розташований «Географічний центр території України», відбулось загальнообласне свято першого снопа – «Зажинки-2018». Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської ОДА.

До заходу, який вже традиційно відзначається аграрниками Черкащини, долучилися начальник та спеціалісти управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, голова Шполянської райдержадміністрації, делегації з усіх районів, сільгосптоваровиробники, науковці, фольклорні гурти, та гості.

Начальник управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Ігор Колодка разом з колегами власноруч зробили перший укіс та перший зажинок наголосивши, що «Основне завдання всіх рівнів виконавчої влади в області – забезпечити проведення нинішньої жнивної компанії в оптимальні терміни і з найменшими втратами вирощеного урожаю».

Цьогоріч область нажнивує не менший урожай, аніж торік. Аграрії черкащини планують зібрати зерна понад 3,6 млн тонн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x