Яблунев приєднався до Канева

Яблунев приєднався до Канева

Днями на черговій сесії Канівської міської ради депутати ухвалили рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання Яблунівської територіальної громади Канівського району до Канівської міської територіальної громади». Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Як повідомив виконуючий обов’язки керуючого справами виконкому Володимир Святелик, напередодні в Яблуневі на громадських слуханнях 80 осіб одноголосно підтримали ініціативу приєднання до Канева. Потому було проведено сесію сільської ради, де ухвалено відповідне рішення – звернутися до Канева з пропозицією приєднатися.

Яблунівський сільський голова Віктора Огороднік запевнив, що на сьогодні Яблунівська громада самодостатня:

– На території сільської ради проживає 529 осіб, з яких: 147 пенсіонерів, 261 особа працездатного віку; 121 дитина (78 – шкільного віку, 43 – дошкільного віку), – зазначив голова села. – На сьогодні в Яблуневі функціонують НВК, фельдшерський пункт, сільський будинок культури і бібліотека. Також в селі працює ряд сількогосподарських підприємств таких, як ПСП «Яблуневий сад», ТОВ НВФ «Урожай», ПрАТ «Миронівська птахофабрика», СТОВ «Степанці» ПАТ КБ, МХП «Миронівська птахофабрика», ТОВ «Мисливське господарство Діана» та три фермерські господарства.

Окрім того, в адміністративних межах сільської ради знаходиться 1160 га орної землі, з них: 114 га землі резерву та запасу; 1800 га – землі лісового фонду.

– Бюджет Яблунева складає 1 185 931 грн.: з них власних надходжень – 885 931 грн, дотація на утримання соціальної сфери – 300 000 грн. Відрахування до районного та державного бюджету орієнтовно 3.000000 грн, – зауважив В. Огороднік. – Відтак, у разі об’єднання, сподіваюся на позитивну динаміку розвитку обох громад – як Яблунева, так і Канева.

Цей проект рішення одностайно підтримали 25 депутатів. Канівський міський голова Ігор Ренькас привітав громаду з ухваленням доленосного рішення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x