Черкаські перевізники продовжать обслуговувати пільговиків

Черкаські перевізники продовжать обслуговувати пільговиків

Приватні перевізники, які обслуговують міські маршрути, дадуть можливість безкоштовного проїзду пільговим категоріям черкащан. Інформує прес-служба Черкаської міської ради.

Про це в коментарі журналістам повідомив секретар міської ради Ярослав Нищик.

– Під час спільних нарад перевізники запевнили нас, що й далі безкоштовно перевозитимуть пільгові категорії у громадському транспорті, – говорить Ярослав Володимирович. – У майбутньому ми продовжимо діалог із підприємцями, які працюють у цій сфері. Усе ж таки ми мусимо задовольнити і їхні претензії стосовно підняття вартості на квитки, і в той же час докласти зусиль, аби це не зачепило найвразливіші верстви населення.

Водночас, він додав, що хоч законодавство й гарантує пільги, – кошти на це з державного бюджету не передбачені. Натомість у міському таких видатків – бракує.

– Нині це навантаження перекладено на місцевий бюджет. Черкаси фактично мають мінімальний бюджет, місту не під силу брати на себе додаткові витрати в кількасот мільйонів гривень для тої чи іншої компенсації, – прокоментував секретар.

Ярослав Нищик також додав, що вартість проїзду в міському транспорті поки не зростатиме. Утім, не виключає, що її таки піднімуть.

– Як бачимо, паливно-мастильні матеріали дорожчають, разом із тим, є потреба в підвищенні заробітних плат персоналу, – говорить він. – Утім, мова про зростання тарифу на проїду не йтиме, допоки ми не побачимо достойне фінансове обґрунтування та «білі» заробітні плати. Крім того, перевізники мають взяти на себе додаткове соціальне навантаження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x