Свердлимо плитку

Свердлимо плитку

* Щоб зробити отвір невеликого розміру в плитці, прийнято використовувати ручний дриль. З його допомогою легко змінювати швидкість обертання, контролюючи її при цьому, і стежити за показником сили натискання. За необхідності можна застосовувати шуруповерт, але виставляти невеликі оберти. При цьому не можна робити різких ривків, що можуть призвести до розтріскування матеріалу.
* Ударними інструментами, такими як ударний дриль і перфоратор, можна користуватися лише, коли ви завершили створення отвору в плитці і приступили до висвердлювання отвору в стіні.
* Підбираючи свердло, зважайте на те, що ріжуча кромка має бути твердішою за поверхню матеріалу. Для невеликих отворів призначені свердла, що мають списоподібний накінечник і победитовую напайку, для більш істотних – свердла, з алмазним напиленням.
* Перед безпосереднім свердлінням легенько постукайте по кахлю і оцініть звук. Якщо він глухий, то сміливо приступайте до роботи. В інших випадках плитка може розколотися.
* Сплануйте кількість отворів і місця їх розташування. Не свердліть краї плитки, місця, що, з’єднуючись, утворюють кут.
* При свердлінні важливо запобігти ковзанню свердла по гладкій поверхні. Для цього в центі передбачуваного отвору можна трохи оббити емаль, використовуючи напилок, розжарений саморіз або дриль на маленьких обертах. На потрібну ділянку приклейте скотч (підійде малярна стрічка чи звичайний лейкопластир), щоб утримати свердло.
* Починають свердлити плитку під прямим кутом. Натискати на інструмент необхідно з мінімальною силою, в іншому випадку ви можете проломити плитку. Працюйте на низьких обертах для того, щоб вібрація і люфт свердла були менше, поступово потроху збільшуючи швидкість до середніх обертів.
* Періодично обприскуйте кахлі, змочуйте свердло, попередньо вимкнувши його, оскільки при надмірному перегріванні в місці свердління плитка може тріснути.
* Пил, що утворюється, варто відразу видаляти за допомогою пилососа. Краще, якщо це робитиме помічник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x