Незвичні симптоми дефіциту заліза

Незвичні симптоми дефіциту заліза

Залізо є одним із найважливіших елементів організму, оскільки воно допомагає білкам транспортувати кисень організмом. Рівень заліза потрібно контролювати при вагітності, дітям, жінкам із рясними менструаціями, вегетаріанцям та донорам крові.

Основними симптомами дефіциту заліза є бліда шкіра, поверхневе дихання та втома. Зазвичай, людині хочеться їсте те, що не можна – землю, папір, пральний порошок та інше.
Губи стають сухими та постійно тріскаються, при цьому людині складно усміхатися. При дефіциті заліза у людини постійно ламаються нігті та увігнуті кутикули.
Якщо у людини дефіцит заліза, то їй хочеться їсти лід. Також його хочуть їсти ті, у кого болить язик. У людини болить язик, з’являється відчуття, ніби він не поміщається у роті. У порожнині рота відчувається сухість.
Можуть мерзнути руки і ноги. Стара приказка свідчить, що у людей із холодними руками тепле серце, але якщо відкинути лірику в сторону, то ці симптоми можуть насправді означати, що у вас анемія.
Розвивається синдром неспокійних ніг – це розлад нервової системи, що призводить до відчуття поколювання у пальцях і викликає бажання рухати ногами. Найчастіше ці відчуття з’являються у нічний час.
Рожевий або червонуватий відтінок сечі. Цей симптом виникає після вживання буряка або інших продуктів багатих пігментами. Попри те, що його виявляють у 10–15 % людей, експерти кажуть, що число осіб із дефіцитом заліза з цим симптомом значно вище, і він викликаний підвищеною абсорб­цією у кишківнику деяких пігментів. Яскравість забарвлення залежить від кислотності шлункового соку і наявності деяких речовин, наприклад, щавлевої кислоти (кислота руйнує пігмент).
Тахікардія або порушення ритму серця виникає не як симптом анемії, а як ускладнення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x