Місячний календар городніх робіт на липень (Продовження)

Місячний календар городніх робіт на липень (Продовження)

17, 18. Другий і третій день 4-ої фази спадного Місяця сприятливий для посіву коренеплодів, викопування квіткових цибулин, поливу, щеплення і збору плодів. За бажання можна провести посів однорічних і багаторічних рослин. Розпушування в прикореневій зоні, обрізку і пересадку рослин в ці числа не проводять. За народними прикметами 17 і 18 липня мають показати, якими будуть осінь і зима. На День Андрія, 17 липня, жовте листя на деревах свідчить про ранню осінь і зиму, а ясний місяць на Афанасія, 18 липня, знаменує суху і теплу осінь.
19, 20. Насичені дні місяця, сприятливі для збирання коренеплодів, раннього врожаю картоплі, а також проведення великого комплексу агротехнічних заходів – розпушування, підгортання, щеплення, прополки, обприскування культур від шкідників і хвороб, стрижки газону і викопування квіткових цибулин на зберігання. Триває заготівля живців. Несприятливими дні вважаються для рясного поливу і посіву трав’янистих рослин.
21, 22. Початок останньої декади місяця рекомендують почати з прибирання квасолі, провести полив, розпушування, щеплення, закладку компосту і вкорінення живців. Застосування хімічних препаратів для обробки культурних рослин і збирання коренеплодів відкладіть на інший день.
23. Молодик. Цього дня будуть сприятливі дрібні агротехнічні заходи – проріджування сходів, розпушування ґрунту, обприскування від шкідників і хвороб. Посів, підгодівля, полив і пересадка на молодий Місяць не проводять.
24, 25. Місячний календар рекомендує присвятити ці дні висадці зміцнілої розсади, збору насіння і плодів. Не зайвими будуть: прополка, розпушування, пересадка рослин з сильною кореневою системою в більш просторі горщики, обробка культурних рослин від шкідників і хвороб. Для внесення добрив, проведення обрізки й поливу – це не найвдаліші дні.
26, 27. Ці дні сприятливі для розмноження рослин відводками, ділення багаторічних культур, поливу і внесення комплексного живлення. Збирають достиглий врожай гарбузових, пасльонових і зелених культур, закладають компост, проводять розпушування, прополку, обробку саду від шкідників і грибкових захворювань.
28, 29. Продовжуємо збирати урожай і сіяти новий, вкорінювати живці, вносити підживлення, рихлити ґрунт. За необхідності проводять стрижку газону і полив. Робити щеплення і обприскувати рослини не рекомендують.
30, 31. Останні дні липня сприятливі для коренеплідних і квіткових культур, поливу, живлення і щеплення. У разі необхідності проводять прополювання, розпушування, закладку компосту, обробку рослин від шкідників. Збирання картоплі, а також розподіл бульбових, цибулевих культур і обрізку не проводимо. Стежимо за погодою. Вважають, що якою вона буде в ці дні, такої ж чекати й осені.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x