«Перемкніть» та забудьте: контролюємо свої емоції

«Перемкніть» та забудьте: контролюємо свої емоції

На перший погляд здається, що «тримати себе в руках» не так вже й важко. Проте, часто конфлікти та негативні ситуації відбуваються якраз через нездатність вчасно стримати свої емоції.

Як же опанувати себе?
Учені вважають, що для того, аби контролювати емоції, потрібно правильно дихати. Після таких дій в організмі зменшується рівень гормонів стресу – норадреналіну та кортизолу. У момент бажання відповісти на чиюсь провокацію, потрібно зробити 3–4 глибокі вдихи і видихи. За допомогою регулярних дихальних практик людина може постійно контролювати стрес.
«Шокотерапія» для провокатора. Коли хтось провокує скандал, потрібно його приголомшити несподіваним питанням чи пропозицією не в тему. Такий метод допомагає «придушити» гнів опонента до того, як він спровокує негативну емоцію.
«Перемикання» свідомості. Не кожен може вплинути на опонента. Набагато простіше «перемкнути» власні думки на позитивний лад. Уявіть, що опонент співає пісні, але слів не розібрати.
Самонавіювання. Часте повторення фраз типу «Я спокійний, як скеля» або «Я без проблем керую собою» допомагають оволодіти методом самоконт­ролю.
Живіть сьогоднішнім днем. Дуже часто депресія виникає у результаті надто глибокого зациклення та аналізування помилок минулого, хвилювання та постійний стрес у теперішньому, а також через страх перед невідомістю майбутнього. Для того, щоб перебороти стрес та надмірну нервозність природним шляхом, необхідно переглянути свій спосіб життя. Можливо, для досягнення позитивних результатів потрібно повністю змінити свої щоденні звички.
Навчіться відключатися від сторонніх подразників. На жаль, більшість із нас не вміє вчасно перемикатися на домашні справи. Запам’ятайте головну істину: щойно робочий день завершився, необхідно одразу забувати про робочі справи. Завдяки цій простій пораді ви зможете насолодитися часом із сім’єю та покращити мікроклімат у своєму помешканні. Не забувайте, що під час сну вас ніщо не має відволікати від якісного нічного відпочинку. Не варто засинати разом із мобільним телефоном. Якщо вас відволікає сторонній шум, використовуйте спеціальні беруші для вух.
Займіться спортом. Звісно, одним із найефективніших способів перебороти стрес є фізичне навантаження. Інтенсивне тренування має такі переваги:
• мозок очищується від негативних думок;
• регулюється кров’яний тиск;
• відчуття спокою та внутрішньої гармонії;
• людина «скидає» надлишок енергії;
• відбувається виділення гормонів, що приносять задоволення;
Щоденні тренування мають тривати 10–30 хвилин. Для того, щоб зняти напругу та перебороти стрес, треба віддавати перевагу ритмічним видам спорту. Це може бути біг, плавання, їзда на велосипеді, піша хода тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x