Чорнобаївські рятувальники навчалися гасити пожежу в лікарні (ВІДЕО)

Чорнобаївські рятувальники навчалися гасити пожежу в лікарні (ВІДЕО)

12 липня на території та приміщеннях Чорнобаївської центральної районної лікарні відбулися пожежно-тактичні навчання, під час яких відпрацювали практичні дії рятувального підрозділу під час гасіння пожеж у лікувальних закладах. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби УДСНС України в Черкаській області.

Легендою навчань було передбачено, що пожежа сталася в одній із палат де перебували хворі. Загорання виявив обслуговуючий персонал лікарні, який не лише повідомив про пожежу керівництву та Службу порятунку, а й у відповідності до посадових обов‘язків розпочав боротьбу із вогнем та евакуацію хворих.

Треба зазначити, що навчання рятувальних підрозділів розпочалось ще до повідомлення про загорання. У відповідності до плану пожежогасіння та тактичної схеми було проведено вивчення особливостей об’єкту, схеми під’їзду, наявність та розташування вододжерел, справність пожежної сигналізації, дотримання вимог щодо утримання евакуаційних виходів. Згодом із урахуванням усіх цих особливостей було проведене бойове розгортання сил та засобів пожежно-рятувального підрозділу та добровільної пожежної дружини закладу.

Традиційно для таких навчань більшість вправ рятувальники виконували у складі спеціальних ланок газодимозахисної служби із включенням у апарати на стиснутому повітрі. Саме такі мобільні підрозділи є найбільш ефективними у випадку масштабних пожеж на об‘єктах з масовим перебуванням людей, особливо в умовах непридатного для дихання середовища.

Підбиваючи підсумки тренувального заняття, керівник навчань зазначив, що тренування особового складу навичкам ліквідації пожеж на об’єктах з цілодобовим перебуванням людей та вдосконалення взаємодії між підрозділами ДСНС обслуговуючим персоналом та іншими оперативними службами міста, залишається важливим завданням яке доведеться вирішувати у випадку надзвичайної події. Не випадково, саме на особливостях такої взаємодії і було побудовано навчальний план тренування.

Аналогічні навчання у лікарні пройшли днями і в Катеринопільському районі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x