У Мошнах відремонтують дорогу загального користування

У Мошнах відремонтують дорогу загального користування

У селі Мошни Черкаського району на автомобільній дорозі загального користування державного значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук на ділянці км 45+800 – км 52+800 автодороги Р-10, на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області, підрядною організацією ТОВ «Главшляхбуд» цього місяця розпочнуться роботи з поточного середнього ремонту. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби САД у Черкаській області.

Про це минулого тижня Службою автомобільних доріг у Черкаській області було укладено договір із зазначеною організацією. ТОВ «Главшляхбуд» перемогло у тендері, надавши найбільш привабливу цінову пропозицію, що проводився у системі державних закупівель «ProZorro».

На замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області було розроблено проектно-кошторисну документацію на виконання робіт на цій дільниці дороги. Фахівці ДП «ДерждорНДІ імені М.П. Шульгіна» та Черкаського ВКП «Укрдіпродор» провели обстеження ділянки дороги та надали рекомендації щодо її ремонту.

Відповідно до обсягів фінансування, передбаченого внесеними змінами до розпорядження Кабінету Міністрів України №78-р від 17.01.2018 р., на проведення ремонтних робіт на даний час виділено фінансування з Державного бюджету у розмірі 57 млн грн. У разі продовження фінансування поточного середнього ремонту зазначеної ділянки автодороги Р-10 з Державного бюджету або з інших джерел, ремонтні роботи продовжаться та будуть виконані у повному обсязі.

Ремонтні роботи розпочнуться від в’їзду у село зі сторони Канева. Відповідно до укладеного договору буде проведено наступний комплекс робіт: посилення основи дорожнього одягу, укріплення узбіч, влаштування зупинкових та посадкових майданчиків, встановлення нових автопавільйонів громадського транспорту, влаштування тротуарів, влаштування вирівнюючого та верхнього шарів асфальтобетону на проїжджій частині, влаштування з’їздів з автодороги, влаштування дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків, влаштування металевого бар’єрного огородження та інше. Наразі затверджено графік виконання робіт у межах доведеного фінансування.

Згідно з укладеним договором, підрядник ТОВ «Главшляхбуд» гарантуватиме якість та експлуатацію нового покриття з асфальтобетонних сумішей впродовж 10 років. У разі виявлення впродовж гарантійного терміну експлуатації об’єкта вад, відповідальність за які несе підрядник, він зобов’язаний усунути виявлені недоліки за власний рахунок. Постійний технічний нагляд за якістю проведення ремонтних робіт здійснюватимуть спеціалісти Відділу якості, технічного контролю та нових технологій і Лабораторії з контролю якості Служби автомобільних доріг у Черкаській області та ДП «Дорожній контроль якості».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x