Юні черкаські гітаристи перемогли на всеукраїнському конкурсі

Юні черкаські гітаристи перемогли на всеукраїнському конкурсі

Із 22 по 24 червня юні гітаристи Черкаської ДМШ №1 взяли участь у I Всеукраїнському відкритому фестиваль-конкурсі виконавців на класичній гітарі «Гітаріада». На цей конкурс з’їхалися гітаристи з різних куточків України: від молодших класів музичних шкіл закінчуючи студентами академій та консерваторій. Про це «Новій Добі» повідомила директорка Черкаської музичної школи №1 ім. Миколи Лисенка Юлія Темченко.

Журі очолював Юрій Володимирович Радзецький, композитор та виконавець, лауреат Всеукраїнських конкурсів, викладач по класу гітари Дніпровської академії музики ім. М. Глінки. Голова та інші члени журі провели методичну конференцію, де ділилися своїм досвідом та знахідками в гітарному мистецтві.

Під час конкурсу проводились безкоштовні цікаві екскурсії, завдяки яким юні музиканти краще впізнали одне з найдавніших міст України – Острог, та його історичні пам’ятки: Острожська греко-слав’янська-латинська академія 1576 р.; старовинні замки, монастирі та інші цікаві музеї. Самі конкурсні прослуховування проходили у старовинному Острожському замку, що створювало особливу атмосферу.

Черкаську ДМШ №1 представляв ансамбль гітаристів «Фанданго» під керівництвом Вадима Валерійовича Пархоменко, який посів 1 місце у своїй категорії, а також 4 соліста, які теж стали лауреатами:
2 місце – Олександра Діченко, викл. Пархоменко В.В.;
3 місце – Владислав Теслюк, викл. Пархоменко В.В.;
3 місце – Олексій Лукашенко, викл. Пархоменко В.В.,
3 місце – Станіслав Бережнов, викл. Путинець А.І.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x