Черкащан запрошують поринути у світ трипільців

Черкащан запрошують поринути у світ трипільців

17 липня, о 14-00 год. у Черкаському обласному краєзнавчому музеї розпочнеться проведення майстер-класу з ліплення глиняних трипільських фігурок. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Свого часу трипільці створили у нашому краї практично ідеальне суспільство, кожне нове покоління будувало наступне коло ошатних будинків на поселеннях з круговим плануванням, дружно працювали на благо і процвітання спільноти. Їх майже цивілізацію можна назвати глиняною, бо з цього матеріалу робили майже все – від будинків до дитячих іграшок і домашніх вівтарів.

У кожному домі був свій вівтар, на який виставляли улюблені образи і предмети у символічному та схематичному глиняному втіленні. Вівтар був куточком сімейного затишку, улюбленим місцем у домі, де можна було відпочити від турбот та помріяти про майбутнє. Зазвичай трипільці виставляли тут глиняні символи предметів, які уособлювали сімейне щастя та благополуччя: скульптурки тварин, посудинок, хлібин тощо.

Майстер-клас в обласному краєзнавчому музеї запрошує черкащан і гостей міста відродити забуту трипільську традицію та виліпити з глини скульптурки предметів для свого власного вівтаря щастя та благополуччя.

Матеріалом слугуватиме спеціально підготовлена глина із старовинної гончарної копанки у Чигиринському районі Черкащини.

Група 15 осіб.
Вартість – дорослі – 30 грн, діти – 20 грн.
Попередній запис за телефоном: 097 098 36 76

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x