У Черкасах стартує дитячий табір «Mind Kids Camp»

У Черкасах стартує дитячий табір «Mind Kids Camp»

Спортивні змагання, музичні виступи, інтелектуальні ігри, майстер-класи, театральні та лялькові вистави, Mind-лекції та багато іншого. Протягом двох днів (19–20 липня) черкаські школярі (від 6 до 14 років) матимуть можливість всебічно розвинутися у дитячому освітньому таборі «Mind Kids Camp». Відбуватимуться заняття у приміщені Будинку культури ім. І. Кулика. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

За словами регіонального представника ГО «Всеукраїнське Молодіжне Спілкування», спеціального лектора Міжнародного інституту розвитку інтелекту IMEI Вікторії Штурмак, програма вміщує чимало заходів, що спрямовані на розвиток у дитини лідерських якостей, внутрішньогрупової взаємодопомоги та вміння працювати у команді.

– Ми навчатимемо дітей працювати руками, головою, використовувати свою уяву тощо. Проведемо спортивне змагання, яке відбудеться на стадіоні. А також плануємо екскурсію у Планетарій та лекції із християнської етики, – резюмує пані Вікторія. – Цікавими будуть Mind-лекції. На них ми розповідатимемо про секрети людей, які вже досягли певного успіху в житті. Адже дуже багато залежить від креативного та нестандартного мислення. Успішні люди якраз цим відрізняються. Популяризуватимемо тему сортування сміття в Україні. За допомогою еко-ігор ми навчатимемо, як правильно фільтрувати та утилізувати відходи.

Для еко-ігор залучатимуть тренера з Києва, який наставлятиме черкаських волонтерів.
– Я була учасником табору в Києві. Сподобалося. І я захотіла спробувати себе як волонтера. Мене підтримує моя мама та знайома-волонтерка, – каже волонтерка Ольга.
– Я нещодавно стала волонтером. Мені було цікаво взяти участь у якомусь заході. Це буде гарний досвід, – додає волонтерка Катерина.

Ідея організувати такий табір народилася у 2008 році в Південній Кореї.
– Ми співпрацюємо з громадською організацією «Українське Молодіжне Спілкування» та Міжнародним інститутом розвитку інтелекту. Їхній центр знаходиться у Південній Кореї. Тамошні експерти вивчали питання, яким чином можна відволікти дитину від шкідливих звичок. На їхню думку, найкращий спосіб – дати їй якусь альтернативу: музика, гуртки, спілкування із однолітками та інше. Ми якраз організовуємо це спілкування, – розповідає Вікторія Штурмак.

Усіх учасників розподілять на групи. У кожній буде свій капітан, який слідкуватиме за порядком. Займатимуться діти з 09.30 до 18.30. Для цього запросили тренерів від ГО «Українське Молодіжне Спілкування» та волонтерів. Ідею підтримує і департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР. За сприяння закладу відвідування табору є безкоштовним.

– Головна мета – трансформація українського суспільства на краще. Левову частину зусиль ми якраз приділяємо вихованню нашої молоді, – зауважує директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Сергій Воронов. – Вагома ініціатива йде на соціальні верстви населення, у т. ч. категорійні діти. Я запрошую усіх черкасців активно реєструватися до участі. Сподіваюся, що такі заходи ми будемо проводити щороку.

До речі, для батьків організатори також підготували лекцію про виховання дітей. Окрім того, батьки матимуть змогу послухати Mind-лекції разом зі своїм чадом та взяти участь у музичних виступах із 17.30 до 18.30.

Зареєструватися можна за номерами телефону (063) 642 05 97, (098) 994 37 57
або за посиланням: goo.gl/MHhgXM

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x