Черкаські рятувальники взяли участь у марафонському запливі через Дніпро

Черкаські рятувальники взяли участь у марафонському запливі через Дніпро

15 липня у Черкасах вже вдев‘яте відбувся Міжнародний марафонський заплив через річку Дніпро, – «Dnipro International Swim Marathon». Треба зазначити що Черкаський марафон входить до десятки найбільш складних та престижних змагань. Серед учасників запливу крім спортсменів з багатьох міст України, були й представники Німеччини. Приємно, що серед 13-ти команд до складу яких входили відомі плавці, була збірна команда Управління ДСНС Черкаської області, яку традиційно очолював перший заступник начальника управління Сергій Озеран. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби УДСНС Украпїни в Черкаській області.

Вид, у якому взяли участь рятувальники, передбачав естафету, під час якої кожному із спортсменів необхідно було подолати дистанцію у 3,3 кілометри відкритої води.

Тренування та підготовка, які тривали упродовж року, давали сподівання на гарний виступ рятувальників. І початок змагань був оптимістичним, перше місце за підсумками перших трьох кілометрів, третє за підсумками двох дистанцій. І хоча у підсумку рятувальники набагато покращили свій результат, вперше «випливши» з трьох годин, втриматися у лідируючій трійці рятувальникам не вдалося. Більш імениті спортсмени, добре розрахувавши сили, та грамотно побудувавши тактику запливу зуміли потіснити з п‘єдесталу представників ДСНС.

Загалом, рятувальникам знадобилося 2 години 52 хвилин аби подолати десятикілометрову дистанцію, проте, програвши 4 хвилини вони залишилися за крок від нагород. Від першого місця їх відділили 25 хвилин.

Організатори змагань, не приховували свого задоволенні від великої кількості спортсменів які приїхали до Черкас аби випробувати себе на кількох дистанціях. Багато слів подяки висловили вони висловили і рятувальникам. Завдяки чисельним пересувним водним патрулям фахівці ДСНС зуміли професійно забезпечити високий рівень безпеку учасників запливу на усіх етапах змагань. Водолази та медики постійно знаходилися поруч із спортсменами аби за потреби миттєво прийти на допомогу.

Прощаючись із Черкасами, спортсмени дякували організаторам та обіцяли повернутися до міста на Дніпрі наступного року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x