Студенти-археологи ЧНУ в Трахтемирові проходять польову практику

Студенти-археологи ЧНУ в Трахтемирові проходять польову практику

Студенти-археологи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького проходять польову практику на території Трахтемирова. Повідомляють в прес-службі ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.

— На території Трахтемирівського заповідника відклалися культурні шари багатьох поколінь наших пращурів. Велику цікавість викликають пам’ятки, пов’язані з одним із найбільших в Європі скіфських городищ. Та ще більшу цінність мають чисельні артефакти, пов’язані з історією козацтва. Адже саме в Трахтемирові містився перший осередок козацтва. Тут зберігалися клейноди, даровані польським королем Стефаном-Баторієм, були розташовані козацька казна та артилерія. Ще через сотню років на цьому місці містився козацький шпиталь, який надавав допомогу пораненим та немічним. Археологічна експедиція навчально-наукового інституту історії і філософії на території Трахтемирова є частиною великого проекту Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, у межах якого заплановано ряд науково-просвітницьких заходів, — зазначає професор ННІ історії і філософії Анатолій Морозов.
Студенти-археологи ЧНУ в Трахтемирові проходять польову практику
Також за словами Анатолія Георгійовича, університет цього року спільно з Інститутом археології Національної академії наук започаткував Міжнародну літню археологічну школу. Нині її учасники вже зробили цікаві відкриття.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x