Які продукти треба мити, які – ні?

Які продукти треба мити, які – ні?

Багато продуктів, які ми ретельно миємо, насправді не потребують цієї процедури. Водночас фахівці наполягають на митті продуктів, що зазвичай не миють.

Про те, що необхідно обов’язково мити фрукти і овочі перед вживанням, знають всі. Лікарі уточнюють, що мити треба всю рослинну продукцію без винятку. Перевірте себе, миєте ви, наприклад, кавуни або банани?
Крім того, обов’язково мийте консервні банки. Принцип той же, що і для миття кавунів – якщо не очистити поверхню, небезпечні мікроорганізми можуть потрапити всередину бляшанки.
Також мийте горіхи і сухофрукти. У яких умовах їх зберігали і транспортували, невідомо – тому краще їх вимити, ніж ризикувати своїм здоров’ям.
Сухофрукти потрібно мити або замочувати перед вживанням, навіть якщо їх продавали в упаковці.
У список продуктів, що не потребують миття, фахівці включили:
Яйця – на них вже є захисна плівка, що утворюється після антимікробної обробки, якої піддають продукт, перш ніж він потрапить на полиці магазинів.
Гриби – їх рекомендують просто швидко прополоскати і промокнути безпосередньо перед приготуванням.
М’ясо – курятина, свинина, яловичина, словом, будь-яке м’ясо мити, на думку експертів, не треба промивати, адже мікроорганізми з його поверхні розлітаються із бризками води по всій кухні. Термічної обробки цілком вистачає для їхнього знищення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x