Як вибирати кавун

Як вибирати кавун

* У магазині чи палатці на видному місці повинен бути сертифікат якості. Якщо його не видно, продавець має показати цей документ за першої вимоги.
* Намагайтеся не купувати кавуни коло траси або на вулиці з пожвавленим рухом транспорту. Навіть якісний продукт через кілька годин вбере в себе стільки хімічних речовин, що їх вистачить на невеличку лабораторію.
* Не дозволяйте продавцю вирізати шматочок з вашої покупки. Невідомо, що він до цього різав своїм ножем, а в надрізаному плоді відразу почнуть розмножуватися бактерії.
* Кількість нітратів у кавуні можна визначити за зовнішнім виглядом. Прожилки у плода, вигодуваного азотом, будуть великі, насиченого жовтого кольору.
* На плодові не повинно бути тріщин, ум’ятин, опіків, плям незрозумілого походження.
* Поверхня свіжого кавуна завжди тверда і блискуча, а смужки повинні бути яскраві й мати рівномірне забарвлення.
* Жовта пляма на боці кавуна повинна бути середнього розміру. Це свідчить про те, що плід пролежав на землі достатньо для того, щоб визріти.
* Хвостик плоду повинен бути коричневим, тонким і сухим.
* Якщо постукати по зрілому кавуну, він видасть тонкий і дзвінкий звук, а якщо його легенько стиснути, можна почути хрускіт.
* Не купуйте розрізані плоди, навіть якщо вони загорнуті в харчову плівку.
* Удома перед тим, як розрізати кавун, вимийте його під проточною водою за допомогою щітки.
* Купувати кавуни потрібно в магазині або спеціально обладнаному наметі. Намет повинен мати навісний тент, а плоди повинні лежати на підтоварнику (дерев’яний настил) на висоті не нижче 15 см над землею.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x