Алея миру з’явилася у парку «Перемога»

Алея миру з’явилася у парку «Перемога»

Повні добра, миру та любові. Саме такими активісти бачать Черкаси. У межах конкурсу «Закони життя» громадська організація «Центр Самоорганізації Теменос» разом із представниками навчально-виховних закладів, комітету самоорганізації населення «Дахнівка», за участі свідомої молоді взяли участь в акції «Світ наповнений любов’ю та гармонією».

Про це «Новій Добі» повідомили в КП «Дирекції парків».

– Цей конкурс проводимо вже 11 років поспіль. Ми разом робимо добрі справи, а потім наші активісти пишуть твір на вільну тему, керуючись ключовими поняттями: що допомагає їм по життю бути успішними, що вони цінують найбільше. Такі роздуми допомагають молоді замислитися над важливими життєвими цінностями: сім’я, любов. Цьогоріч у межах конкурсу ми вирішили створити Алею Миру, – розповідає заступник директора ГО «Центр Самоорганізації Теменос» Ольга Харенко. – Тут зібралася прогресивна молодь Черкас, яка чітко розуміє, що змінивши цінності свого внутрішнього «я», навколо змінюється світ. Ми беремо участь в акції і тим самим говоримо: хочемо жити у місті, повному добра, злагоди, радості, миру та любові.

Юнаки вправно носять відра з водою, дівчата занурюють саджанці в землю. Робота кипить.
– Нам подобається робити добру справу. І погода сьогодні гарна, – посміхається учениця 11-А класу школи №24 Тетяна.
– Так! Ми вже з десяток дерев встигли посадити, – наввипередки вигукують її однокласники Богдан і Владислав.
У землю до коріння саджанців вони поклали і папірці у формі сердець, на яких написали свої мрії. Це так званий ритуал, якому слідують усі учасники акції. Вони переконані: на що звертати увагу, чого дуже сильно бажати, те і з’явиться.
Алея миру з’явилася у парку «Перемога»
Тетяна, Богдан і Владислав мріють про злагоду у всіх сім’ях, удачу по життю, щастя та кохання. Про це вони написали у своїх папірцях і посадили разом із деревами.

Близько 90 саджанців беріз, горобини та дубів утворили Алею Миру. За переконанням Людмили Коваленко, викладача української мови та літератури у Черкаському вищому професійному училищі, така акція надзвичайно важлива, адже у ній також взяли участь діти з неповноцінних сімей, сироти.

– Це діти, які люблять життя яким воно є. І такі акції зближують їх, дають можливість стати ближче один до одного. Сьогодні вони мріють глобально: вони хочуть миру, любові та щастя. І я знаю, що їхні мрії обов’язково здійсняться.
Організатори впевнені: дерево – символ добра, миру та спокою. Разом із кожним саджанцем вони сіють зерно великодушності, благородства та краси. Лариса Шпильова, співорганізатор акції, переконана: добра справа має надзвичайну віддачу.

– Ми допомагаємо молоді закладати фундамент правильного світогляду. Я щаслива від того, що доклала зусиль до цього заходу. Серце радується, що я зараз тут, разом з молоддю. Не відчуваю втоми, лише щастя!

Таку ініціативу підтримує директор КП «Дирекції парків» Олександр Радуцький.

Я вдячний організаторам та активістам, які сьогодні створили Алею Миру. Особлива подяка Людмилі Ткаченко, представниці комітету самоорганізації населення «Дахнівка», яка зробила чимало для проведення цієї акції. Завжди підтримую активну молодь, вважаю, що за такими людьми наше майбутнє. Нам усім потрібно робити більше добра.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x