На Черкащині викрили поставку фальсифікату

На Черкащині викрили поставку фальсифікату

Співробітники Черкаської міліції викрили діяльність злочинної групи, яка завдала збитків державі на суму близько півтора мільйона гривень. Їхні дії кваліфіковані слідчими за статтею 199 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення. Про це «Нова Доба» дізналася в черкаській міліції. До співробітників відділу по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Черкаській області надійшла оперативна інформація про те, що невідомі особи налагодили поставку на територію Черкаської області фальсифікованих тютюнових виробів з підробленими марками акцизного збору. Опрацювавши отриману інформацію, правоохоронці зрозуміли, що натрапили на організовану злочинну групу, яка впродовж тривалого часу здійснює незаконну реалізацію тютюну по всій території України.

Як удалося з’ясувати, злочинну діяльність організували четверо чоловіків віком від 31 до 36 років. Зловмисники чітко розподілили між собою обов’язки – старший за віком займався організацією всього незаконного бізнесу, інші учасники групи здійснювали замовлення та прийом фальсифікованої тютюнової продукції, а також шукали місця її реалізації. За час своєї незаконної діяльності зловмисники налагодили тісний зв\’язок з понад двохсотма приватними підприємствами по всі території України, які постійно користувалися послугами злочинної групи. Провівши ряд оперативних закупок і експертиз та отримавши необхідну доказову базу, оперативні працівники, провели ряд санкціонованих обшуків на орендованих складських приміщеннях та за адресами проживання всі членів організованої злочинної групи. У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, первинні бухгалтерські документи, чорнові записи з розрахунками сум та 20 тисяч пачок цигарок на загальну суму більше 250 тисяч гривень.

Речові докази вилучено та направлено на експертизу. За цим фактом слідчим управлінням УМВС України в Черкаській області проводиться розслідування кримінального провадження відкритого за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x