Стережіться розладів травлення на свята

Стережіться розладів травлення на свята

Для того, щоб святкування не призвело до будь-яких розладів травлення, харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, фахівці Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області рекомендують:

1. Не купувати на ринках, тим більше на стихійних, готових страв, виготовлених у домашніх умовах (тістечка, торти, м’ясні вироби та будь-які консервовані продукти), сире м’ясо та свіжу рибу, які не пройшли ветеринарно-санітарну експертизу.
2. При купівлі харчових продуктів та напоїв у торговельній мережі обов’язково звертати увагу на терміни та умови зберігання продуктів. При найменшій підозрі вимагати в продавця документи, що підтверджують якість та безпеку реалізованої продукції, в разі їх відсутності – краще відмовитись від купівлі такого продукту.
3. Не допускати споживання харчових продуктів та напоїв, у яких закінчився термін зберігання або при сумніву щодо їх доброякісності.
4. При виїзді на природу та здійсненні подорожі не рекомендується брати в дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби).
5. Окремо зберігати сирі та готові продукти.
6. Не вживати багатокомпонентні страви, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, салати, заправлені майонезом тощо).
7. Не готувати страви із запасом. Приготовлені страви бажано споживати відразу, а у випадку їх повторного споживання – піддавати повторній термічній обробці.
8. Не допускати використання води для пиття та приготування їжі із невідомих джерел.
9. При споживанні овочів, фруктів їх необхідно добре промити питною водою, а при споживанні дітьми обдати окропом.
10. Забезпечити захист продуктів та готових страв від мух.
11. Дотримуватися правил особистої гігієни.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи або викликати «швидку» допомогу. Не рекомендовано займатись самолікуванням.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x