Ткаченко обіцяє добудувати резиденцію Хмельницького в Чигирині

Ткаченко обіцяє добудувати резиденцію Хмельницького в Чигирині

Після свого візиту до столиці голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко коротко відзвітував про результати поїздки на своїй сторінці в Facebook.

«У Києві сьогодні мав зустріч з багатьма урядовцями. Найдовше спілкувалися з міністром економіки Шереметою та міністром культури Нищуком.
З Євгеном Нищуком обговорили у першу чергу результати інспектування минулої суботи шевченківських об\’єктів будівництва у Каневі та перспективи розвитку інших туристичних місць Черкащини, зокрема – завершення робіт по резиденції гетьмана Хмельницького у Чигирині.

Знаю, що завжди знайдуться на все критики, тому зразу дам відповідь на питання: «А воно треба?»… Навіть якщо не враховувати рік ювілею Хмельницького і Чигирина як козацької столиці, то варто хоч зберегти те, що вже майже збудовано – резиденцію гетьмана Хмельницького. Навіть в стані недобудови, незважаючи на те, що в країні вже був президент, який не особливо вітав подібні речі, резиденція увійшла до списку номінантів на титул «Семи чудес України». Для скептиків, які скажуть, що збудоване «з нуля» не може стати привабливим для туристів, нагадаю: вся Варшава була абсолютно знищена гітлерівцями, а тепер про те, що вона відбудована фактично з нічого, не згадує жоден із сотень тисяч туристів, які бувають у польській столиці. То чому козацька столиця не може бути настільки ж вдалим туристичним об\’єктом – звісно ж, з усіма «поправками» на наші й польські реалії.
Знаю, що говоритимуть про кошти. Та ж Польща щороку тратиться на відбудову історичних пам\’яток, вважаючи це не збитком, а інвестуванням у майбутнє. До того ж, завжди є небайдужі меценати, які готові інвестувати у збереження історії своєї країни…»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x