Черкаські орендарі платитимуть не менше 3 % за оренду землі

Черкаські орендарі платитимуть не менше 3 % за оренду землі

Орендна плата за землю не може бути меншою за 3 відсотки від грошової оцінки землі. Таку зміну до Податкового кодексу України внесено Законом України від 27 березня 2014 року №1166-VІІ «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».

На сьогодні в Черкасах практично в 4 відсотках договорів про оренду землі, укладених юридичними та фізичними особами – підприємцями до вступу в дію цього закону, сума орендної плати за землю є дещо нижчою. Разом з тим, понад 82 % громадян (532 особи) – орендарів землі обласного центру також платять орендну плату за «заниженими» ставками. Усім зазначеним категоріям платників необхідно переукласти такі договори. Про це повідомив перший заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Дмитро Таран, інформують в управлінні.

Він звернув увагу на те, що для всіх категорій земель, у тому числі для земель сільськогосподарського призначення, розмір орендної плати встановлюється у договорі про оренду, але річна сума платежу «не може бути меншою 3 відсотків нормативної грошової оцінки».
Таким чином, ті черкаські платники орендної плати за землю, як юридичні, так і фізичні особи – підприємці та громадяни, які орендують землі в т.ч. сільськогосподарського призначення, але сплачують за оренду землі менше, ніж визначено законодавством, повинні подбати про переукладення таких договорів про оренду та здійснити коригування грошових зобов’язань з плати за землю.

Не пізніше 20 травня 2014 року платники плати за землю повинні подати уточнюючі податкові декларації, у яких відобразити, до внесення змін у договори про оренду, зобов’язання з врахуванням нового визначення мінімального розміру орендної плати за землю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x