На Христинівщині збільшилися посівні площі ячменю

На Христинівщині збільшилися посівні площі ячменю

Згідно прогнозованої структури посівних площ на 2014 господарський рік, у Христинівському районі посіяно та отримано сходи озимих зернових культур на площі 11 120 гектарів, в т.ч. – 9 500 га пшениці, 1 600 га ячменю. Найбільші площі озимої пшениці розміщені в корпорації «Украгротех», ДП ДГ «Христинівське», ДП СГП «Ягубець», ДП ДГ «Нива» та ФГ «Голден». Нині більшість посівів знаходиться в доброму та задовільному стані. Про це повідомляють у Христинівській районній раді.

Ярий ячмінь займе вагоме місце в структурі посівних площ району серед ярих зернових культур, площа якого – 2 700 га, що на 100 га більше, порівняно з минулим роком. Це пов’язано з недосівом запланованих площ озимих культур. Найбільші площі ярого ячменю посіяно в ТОВ ПК «Зоря Поділля» і ДП «Умань-Агро» (с. Синиця). Значні площі під ярий ячмінь відведено у СТОВ «Ліщинівське», корпорації «Украгротех» та Верхняцькій ДСС.

Площа кукурудзи зменшилася порівняно з минулим роком на 1,4 тис га і становить 9 730 га. Майже п’ята частина цієї площі буде посіяна в ГФ ПрАТ «Зернопродукт МХП», яка є найбільшим в районі виробником зерна кукурудзи.
Щороку зменшується площа посівів гречки. І хоч в 2013 р. її було вирощено 222 га, у поточному році планується посіяти лише 100 га в трьох господарствах (Верхняцькій дослідно-селекційній станції, ДП ДГ «Нива», ФГ «Базис»).
Загалом зерновими в районі буде зайнято 24 тис га, що більше половини посівних площ. За прогнозом, порівняно з минулим роком, ця площа зменшиться на 1 400 га за рахунок кукурудзи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x