Добровольський: «Вулиця Лазарєва – ганьба для Черкас» (ВІДЕО)

Добровольський: «Вулиця Лазарєва – ганьба для Черкас» (ВІДЕО)

Визволителя міста Черкаси Федора Лазарєва назвав антигероєм депутат-батьківщинівець Микола Добровольський.

\”Нова доба\”, до Дня Перемоги вирішила дізнатись у депутатів міської ради на честь кого названа вул. Лазарєва.

(Довідка: Лазарєв Федір Федорович Народився в 1922 році в селі Філіппково нині Удомельского району Тверської області. Працював трактористом на лісозаготівлях. У боях при відвоюванні міста Черкаси в 1943 році знищив 17 кулеметних гнізд, 3 гармати, танк, до 40 солдатів та офіцерів противника. На підступах до безіменної висоти під Черкасами молодший лейтенант Лазарєв зійшов з танка і повів в атаку стрілецьку роту, у якої загинули усі офіцери. Рота під його командуванням знищила багато солдатів та офіцерів противника, відбивши кілька контратак. Висота була взята. Першим увірвався у місто. У вуличних боях його танк від прямих потраплянь німецьких снарядів отримав пошкодження та загорівся. Тоді Лазарєв віддав наказ спрямувати палаючий танк на ворожу гармату. Загинув разом з екіпажем)

Так депутат міської ради від партії \”Батьківщина\” Микола Добровольський зазначив, що вулиця названа в честь героя революції, що Федір Лазарєв – ленінець, прихильник комунізму, який вчиняв репресії.

– Це ганьба для Черкас і ця вулиця має бути перейменована, – впевнений народний обранець.

Також депутат вважає, що питання зміни назви вулиці Лазарєва має бути адресовано до \”ТОМОГРАФІЧНОЇ\” комісії, яка не може зібратися вже досить довгий час.

– Такі вулиці, як Лазарєва, Орджонікідзе і іншим, вибачте, подонкам, які себе скомпроментували повинні бути виключені з історії України, – вважає Микола Добровольський.

Хоча депутат не вважає себе істориком, проте називає Федора Лазарєва антигероєм революції.
Відповіді інщих депутатів міської ради дивіться згодом у рубриці \”Відеоновини\”

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x