Пілотний проект зі здешевлення ліків для гіпертоніків буде продовжено

Пілотний проект зі здешевлення ліків для гіпертоніків буде продовжено

У цьому запевнив головний позаштатний терапевт МОЗ України Василь Нетяженко під час прес-конференції в Міністерстві охорони здоров’я України. Повідомляють в прес-службі департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.

За його словами, на продовження реалізації Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою у 2014 році держава запланувала виділити понад 135 млн грн і наразі відповідні документи проходять юридичні процедури.

Відсоток звернень хворих на гіпертонічну хворобу до лікарів зріс до 75 %, із них 44,4 % отримували антигіпертензивні лікарські засоби впродовж 3-х місяців, а до проекту – лише 15 % хворих отримували лікування. Також зменшилась кількість викликів швидкої медичної допомоги з приводу гіпертензивних кризів на 16 % та кількість інсультів серед пацієнтів, що отримували антигіпертензивне лікування, на 6,4 %.
На Черкащині в 2013 році проектом було охоплено майже 274 тис осіб. Кількість виписаних рецептів на часткове відшкодування вартості лікарських засобів – понад 551 тис, із них за більше 331 тис рецептів здійснено часткове відшкодування вартості лікарських засобів. Кількість аптечних закладів, задіяних у Пілотному проекті – 440.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x