У Черкасах кримчанам оплатять оренду житла

У Черкасах кримчанам оплатять оренду житла

Сьогодні виконавчий комітет Черкаської міської ради затвердив порядок надання у 2014 році грошової допомоги громадянам України, які переселилися з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Відповідні виплати фінансуватимуться з міського бюджету і надаватимуться на оплату вартості найму житлових приміщень, які ті орендують. Про це інформує Черкаська міська рада.

Як розповів директор департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Володимик Коцюруба, відповідні виплати здійснюватимуться лише на умовах надання підтверджуючих документів. Серед таких обов’язковим є договір про оренду житла, укладений з власником майна.

– Допомога виплачується у розмірі фактичних витрат на оплату вартості найму (оренди) житлових приміщень. Але не більше, ніж мінімальна вартість найму (оренди) житлових приміщень у м. Черкаси. Для однокімнатних квартир сума не повинна перевищувати 1,3 тисячі гривень. Для двокімнатних – не більше ніж 1,5 тисяч гривень та трикімнатних – не більш ніж 1,7 тис грн. У разі найму (оренди) житлового приміщення за більшу плату, ніж встановлена цим рішенням максимальна плата, різницю оплачують громадяни України, які переселилися, – повідомив Володимир Полікарпович.

Розмір площі та кількість кімнат у найманих (орендованих) житлових приміщеннях не може перевищувати законодавчо встановленої норми жилої площі 13, 65 кв. м. на одну особу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x