На Городищині собака пересувається на візку

На Городищині собака пересувається на візку

Незвичну собачку на колесах помічають усі, хто буває у Городищенському лісництві. Це доросла вівчарка з красивою мордочкою і надзвичайно добрими очима. Але її задні лапи закріплені на спеціальному візочку. Собачка – інвалід. Після травми хребта перестали діяти задні лапи. Але передніми володіє добре, тож пересувається вправно. Найчастіше її можна побачити біля дитячого майданчика. Вона охоче спілкується з дітьми. Саме так – спілкується! Таке враження складається, коли бачиш, як весело з нею граються діти. Про це “Нова Доба” дізналася від власного кореспондента.

– Нашу собачку звати Вента, їй 10 років, – розповідає власниця Ольга Ракітіна. – Ще цуценям ми її придбали в Черкаському клубі собаківництва. Стала подарунком чоловікові Анатолію на день народження. Має добрий, поступливий характер. Коли говорять, що собака все розуміє, тільки сказати не може, то це точно про Венту! Дуже любить дітей. Наші сини Станіслав і Всеволод змалечку бавляться з нею. Вента любить увагу до себе. Неодноразово брала участь в кінологічних виставках.

Однак два роки тому з Вентою сталося нещастя: гралася з кіньми, які проживають у лісництві, й випадково отримала удар копитом по спині. Певно, був уражений хребет. Деякий час трималася, але через півроку відмовили задні лапи. Проте Вента не втратила бажання жити! Інший собака міг би покірно лежати, лише б поряд була миска з їжею. Вента ж має зовсім іншу вдачу! Спираючись тільки на передні лапи, вона жваво пересувалася подвір’ям, адже звикла перевіряти кожен закуток. Ось тільки нерухомі задні лапи, що безпорадно тягнулися по землі, стиралися до крові. Господарі дуже вболівають за Венту. Приспати її не наважилися. Адже вона більше ніж собака – практично член сім’ї. Тільки боляче було дивитися на її страждання.

– На щастя, кума порадила фірму в Києві, яка виготовляє інвалідні візочки для домашніх тварин, – продовжує Ольга Ракітіна. – Подивилися детальну інформацію в Інтернеті, зідзвонилися, зробили індивідуальне замовлення, повідомили розміри… Тепер, пересуваючись на візочку, Вента почувається абсолютно щасливою. З подвоєною швидкістю бігає, де їй захочеться.

Турбота про братів наших менших свідчить про циві¬лізованість суспільства. Ольга працює бухгалтером в лісництві, її чоловік – лісничий. У своїх дітях виховують любов до всього живого. Утримують коней, собак – дбайливо доглядають за ними. Своїми силами облаштували дитячий майданчик, поставили гойдалки. Щодня там граються до 20 дітей з усієї округи. Завжди поряд із ними Вента – добродушна собачка на колесах. Діти її люблять. Дивлячись на неї, навчаються доброти.

Володимир ЧОС, Городище,
фото автора

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x