Скасовано податки за утилізацію та переобладнання транспортного засобу

Скасовано податки за утилізацію та переобладнання транспортного засобу

Черкаська митниця Міндоходів нагадує про зміни до порядку справляння платежів при ввезені на митну територію України транспортних засобів, які набули чинності у квітні. Передусім варто нагадати, що з 18 квітня 2014 року скасовано податки за утилізацію та переобладнання транспортного засобу. Інформують у головному управлінні Мінфоходів у Черкаській області.

Саме з 18.04.2014 р. набрали чинності зміни, внесені Законом України від 08.04.2014 №1191-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відміни екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль» до розділу VIII «Екологічний податок» Податкового кодексу України, якими скасовано еко¬логічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та оподаткування акцизним по¬датком операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу у підакциз¬ний легковий автомобіль

Отже, починаючи з 18 квітня не здійснюється сплата утилізаційного податку за транспортні засоби, що ввозяться на митну територію України в митному режимі імпорту, у разі подання до митного органу митної декларації на такий транспортний засіб (кузов) або партію транспортних засобів (кузовів). Водночас платникам утилізаційного податку, а це особи, що здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України, при визначенні податкових зобов’язань за II квартал 2014 року слід вказати у декларації кількість реалізованих транспортних засобів на внутрішньому ринку України за період з 1 по 17 квітня включно.

З 14 квітня 2014 року зменшено ставку ввізного мита на легкові автомобілі. Так, за рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі лібера¬лізовано спеціальні заходи щодо імпорту в Україну легкових автомобілів, які складаються з поетапного (перший етап — через 12 місяців з дня застосуван¬ня спеціальних заходів (чинний з 14.04.2014 р.), дру¬гий етап — через 24 місяці з дня застосування спе¬ціальних заходів (чинний з 14.04.2015 р.)) зменшен¬ня розміру ставки спеціального мита щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту, щодо яких застосовано спе¬ціальні заходи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x