У Мошнівському лісництві борються з бур’янами сучасними технологіями

У Мошнівському лісництві борються з бур’янами сучасними технологіями

Два новенькі оприскувачі апробували на лісових культурах у Мошнівському лісництві під час виїзної наради для спеціалістів Черкаського лісгоспу. Ці сучасні німецькі апарати, розсіюючи гербіциди, знищують однорічні бур’яни, які пригнічують ріст маленьких сосонок. Повідомляють на сайті «Ліси Черкащини».

Для обробки лісових культур черкаські лісівники закупили ефективні сертифіковані препарати. Ними достатньо обробити насадження раз на три роки, щоб позбутися нав’язливих бур’янів. А лісівникам більше й не треба – молоді сосонки вразливі до 3-4 років.
Хімдогляд черкаські лісівники проводили й раніше – готуючи площу під посадку. Однак молоді культури пололи вручну, до того ж кілька разів на рік. Для цього наймали до 40 осіб.

Тепер лише двоє операторів оброблятимуть насадження за допомогою оприскувачів. За словами Андрія Пустовіта, придбання окупиться за сезон.
Досі жоден лісгосп, принаймні, в Черкаській області, не використовував такі методи в боротьбі з забур’яненістю лісових культур.
До кінця року директор планує закупити іще два таких оприскувачі. І лісництва зможуть по черзі обробляти насадження, щоб захистити їх від зайвої рослинності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x