У Черкасах вшанували жертв політичних репресій

У Черкасах вшанували жертв політичних репресій

День пам’яті і скорботи про жертви, які загинули або постраждали в Україні внаслідок політичних репресій 1937 – 1938 років почали відзначати з 2007 року. З того часу у третю неділю травня громадськість міста та області збирається біля пам’ятника жертвам політичних репресій, що розташований у м. Черкаси, для вшанування пам’яті безневинних земляків, які постраждали від тоталітарного режиму наприкінці тридцятих-сорокових років минулого століття. Про це «Новій Добі» повідомили в обласній раді.

Цього року в заходах взяли участь колишні репресовані, яких після кількох десятиліть потому було реабілітовано, голова обласної ради Валентина Коваленко, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, заступник начальника управління культури облдержадміністрації Микола Суховий, церковнослужителі, представники засобів масової інформації.

Заходи розпочинаються панахидою, яку провів настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці української греко-католицької церкви м. Черкаси отець Юліан. На мітингу перед присутніми виступили голова обласної ради Валентина Коваленко, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, заступник голови обласного товариства політичних в’язнів і репресованих Анатолій Василенко.

На закінчення учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам\’ять про мільйони безневинних жертв, а потім відбулося покладання квітів до пам’ятної стели.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x