У Городищі відбулося свято до 200-річчя Шевченка

У Городищі відбулося свято до 200-річчя Шевченка

У суботу, 17 травня у м. Городище пройшло Міжнародне мистецьке свято «Садок вишневий коло хати…». Культурно-мистецький фестиваль, приурочений до 200-річчя з дня народження пророка українського народу Тараса Шевченка, відбувається щорічно на Черкащині й цього року пройшов уже у двадцять шосте. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі обласної ради.

Привітати жителів міста, громаду району та гостей фестивалю завітали перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, депутат обласної ради, уродженець м. Городище Олександр Лупашко, голова Федерації профспілок області Петро Шевченко, вчений-симиренкознавець, голова Кримської філії Наукового товариства ім. Тараса Шевченка Петро Вольвач та інші.

Святкові заходи розпочалися з покладання квітів до підніжжя пам’ятника всесвітньо відомого композитора і співака Семена Гулака-Артемовського, який був близьким другом Кобзаря. Потім гості та учасники свята пройшлися урочистою ходою від пам’ятника композитору до міського скверу, де відбувся концерт, на якому виступили близько 300 виконавців. Це й учасники художніх колективів, окремі солісти з багатьох районів області, різних куточків України.

Зі сцени учасників святкових заходів привітала перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, яка висловила щиру подяку городищанам за щоденну працю на благо рідного краю, за небайдужість, щирий патріотизм кожного з них, а також за прекрасне свято, що полюбилося усім жителям області і не лише.

Завершились урочистості церемонією вручення дипломів та нагород учасникам мистецького свята «Садок вишневий коло хати…» та виступами самодіяльних колективів району.

Офіційна частина свята завершилася, але свято продовжувалось: привітні городищани демонстрували і гостям, і своїм землякам вироби народно-прикладного мистецтва, частували охочих варениками, узваром, іншими напоями-наїдками, розважали українськими піснями, жартами і приповідками

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x