У Черкасах ОПОРА знайшла заборонену агітацію

У Черкасах ОПОРА знайшла заборонену агітацію

У черкаських маршрутці № 114 та тролейбусі № 7 зафіксовано передвиборну агітацію. Нагадаємо, що розміщувати агітацію в громадському транспорті заборонено. Про це «Нова Доба» дізналася на офіційному сайті Черкаського представництва ОПОРИ.

Зокрема, у маршрутці № 114 розміщена агітація за кандидата в депутати до Черкаської міської ради Григорія Дзюби (безпартійний, самовисування), який балотується по одномандатному виборчому округу № 2. Агітаційна листівка містить коротку біографію кандидата та звернення до виборців, де він пояснює причини свого рішення балотуватися.

Окрім цього, на боковому склі тролейбуса № 7 (ззовні і всередині) прикріплені прапорці кандидата на посаду міського голови Анатолія Бондаренка (ВО «Батьківщина»).

У Черкасах ОПОРА знайшла заборонену агітацію

Довідково: згідно із Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», зокрема п. 6, ч. 11, ст. 53: «Забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів».

Варто зазначити, що відповідно до ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення, «порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином – тягнуть за собою накладення штрафу від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x