На Черкащині до кінця тижня буде сонячно й сухо

На Черкащині до кінця тижня буде сонячно й сухо

Уже тиждень на Черкащині у вечірні та нічні години дощить. Стихійні та небезпечні явища погоди в цей період були обумовлені переміщенням через Черкащину активних атмосферних фронтів. Інформує Черкаський обласний центр з гідрометеорології.

За період 15-20 та ніч 21 травня дощу випало від 39 до 76 мм, що відповідає 70-180% місячної норми. Всього з початку травня дощу на Черкащині випало 79-112 мм, або 2-2,5 місячної норми, що сприяло відсутності пожежної небезпеки.

За інтенсивністю та розподілом опадів, атмосферні фронти втрачають свою активність, атмосфера поступово заспокоюється. За прогнозом, до кінця тижня суху, сонячну та спекотну погоду Черкащини формуватиме поле підвищеного тиску, що сформувалося у теплому та вологому повітрі. Оскільки атмосфера ще перенасичена вологою та теплом, ввечері 21.05 ще можливі короткочасні грозові дощі. Температура повітря очікується вночі 12-17° вдень 27-32° тепла.

Спекотна сонячна та суха погода сприяє зростанню показника пожежної небезпеки. 23-24 травня в екосистемах області прогнозується мала (2 клас), в Уманському районі середня (3 клас) пожежна небезпека.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x