Голова ДВК узяв сумку й поїхав додому. З печаткою

Голова ДВК узяв сумку й поїхав додому. З печаткою

Розповідає координатор коаліції молодіжних громадських організацій Черкаської області «Молода Черкащина», спостерігач від КВУ:
– Прийшла проголосувати на свою дільницю №76, розташовану в Третій школі. Мені пощастило: я проголосувала, простоявши в черзі хвилин 25. А потім вирішила все-таки зареєструватися як спостерігач від комітету виборців і поговорити з членами комісії про хід виборів, бо на цю дільницю були скарги впродовж дня.

Люди, зачувши, що є спостерігач від КВУ, почали скаржитися. Виявилося, що сталася неприємна ситуація: голова дільниці прямо серед робочого дня взяв якусь велику сумку, наповнену чимось, і поїхав. І, як виявилося, ще й забрав із собою печатку. Потім з’ясувалося, що він нібито поїхав голосувати на свою дільницю, що на Хімселищі. Але ж по факту дільниця залишилася з відчиненим сейфом і без печатки. Це помітили пильні громадяни, які забили тривогу. На дільницю викликали «Самооборону», приїхав «Правий сектор», кандидатка в міські голови.

Голова й секретар кажуть, що не знають, де печатка, стали видзвонювати голову дільниці. Чекали його довгенько. Він приїхав і хотів швиденько прошмигнути й покласти печатку в сейф. Йому самооборона не дала, причинила сейф. Оточили, давай усі галасувати.
Голова дільниці виправдовувався, мовляв, відвозив додому інструмент, а заодно й проголосував у себе за місцем проживання. Ситуація була підозрілою. Деякі гарячі голови вимагали припинення голосування. І я, і представник з «Опори» почали всіх заспокоювати, що цього робити не варто, бо вже проголосувало багато людей і ще більше хочуть проголосувати – он скільки людей у чергах стоять!

Я тренер із виборчого законодавства. І в ньому не сказано прямо, що голова комісії не може покидати дільницю чи вивозити печатку. Зрозуміло, що це погана поведінка голови, й вона може бути ознакою злочину. Але тільки через ознаку злочину зупиняти виборчий процес – це було б неправильно й недоцільно. Зрештою, ситуація розрядилася й заспокоїлася. Але протокол довелося скласти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x