Обласна влада привітала прикордонників зі святом

Обласна влада привітала прикордонників зі святом

Сьогодні в селищі Оршанець у Навчальному центрі Державної прикордонної служби України відбулися урочисті заходи до Дня прикордонника. Повідомляють в ОДА. З нагоди свята до військовослужбовців завітав голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко і, звернувшись до військових, керівництва закладу, ветеранів, висловив щирі вітання та подякував їм від імені всіх черкащан за мужність, професіоналізм та патріотизм у цей нелегкий для України час:

– Шановні воїни-прикордонники, в нинішні часи військової агресії з боку Росії та дій терористичних угрупувань в Донецьку та Луганську, ваша служба є дуже необхідною. Сьогодні військовослужбовці, серед яких і черкащани, беруть участь у бойових діях на Сході країни. Їм дуже не просто. Але вони мають справжнього командира, який може впевнено повести за собою військо. Ви є прикладом для всіх, як потрібно захищати суверенітет та незалежність нашої держави. За всіх часів непорушність кордонів була однією з головних ознак могутності держави, її спроможності захистити свої національні інтереси, протистояти будь-яким посяганням на свою територіальну цілісність України. І ми високо цінуємо тих, хто дбає про міцність наших кордонів.

Юрій Олегович наголосив, що обласна державна адміністрація надавала і завжди надаватиме допомогу загону у вирішенні проблем задля якісної підготовки кадрів для охорони державного кордону. Це особливо стосується тих, хто нині несе нелегку службу у східних регіонах держави. Нині влада робить усе, щоб рівень військовослужбовців був на високому рівні. На жаль, останніми роками цьому не приділялося належної уваги. А сьогодні головним завданням нового Президента є забезпечення необхідних умов для військових, щоб наша держава була незалежною та суверенною. А це можливо тоді, коли ми матимемо сильне військо.

Під час урочистостей за зразкове виконання службових обов’язків, сумлінну працю, високий професіоналізм, вірність прикордонним традиціям та з нагоди відзначення Дня прикордонника голова ОДА Юрій Ткаченко вручив нагороди Сергію Власенку, Євгену Столяренку, Володимиру Осиці, Євгену Лещаку, Андрію Ліньову.

Заступник начальника Навчального центру Державної прикордонної служби України полковник Ігор Павлов зазначає, що в тяжкий для країни час наші прикордонники є зразком служіння Вітчизні, зокрема мужні дії прикордонників у Луганській та Донецькій областях, де в результаті збройних нападів на відділи прикордонної служби та кордони країни, наші захисники виявляють високий професіоналізм та усвідомлену рішучість. «Так, 22 травня в результаті збройного нападу та збройний наступ на відділ прикордонної служби у Луганську із застосуванням гранатометів, різнокаліберної стрілецької зброї, отримали вогнепальні та осколочні поранення 6 прикордонників, але організовані та рішучі дії наших співслужбовців відбили за ніч 2 спроби штурму підрозділу кордону. Здатність прикордонників виконувати обов’язок та вірність традиціям – це надійна охорона кордонів України і наша відповідальність перед українським народом».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x