На Черкащині продовжено будівництво трьох тваринницьких комплексів

На Черкащині продовжено будівництво трьох тваринницьких комплексів

З метою ефективного виконання заходів, передбачених Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки в області, прийнято програму економічного і соціального розвитку на 2014 рік, якою передбачається будівництво та введення в пріоритетних галузях економіки області більше 30 об’єктів виробничої сфери. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

Зокрема, у 2014 році продовжено будівництво (реконструкцію) трьох тваринницьких комплексів (у Маньківському районі ТОВ «Кищенці» та ТОВ «Дзензелівське», у Корсунь-Шевченківському районі – ПрАТ «НВФ «Урожай»).

Нині на молочному комплексі ТОВ «Кищенці» Маньківського району триває будівництво ІІ черги (для 3780 корів), яка буде введена в дію у 2015 році. На об’єкті проводять підготовчі роботи з будівництва сучасного доїльного залу. На ТОВ «Дзензелівське» Маньківського району здійснюється реконструкція тваринницьких приміщень ІІ черги (для 350 корів) та будівництво приміщень для вирощування молодняку великої рогатої худоби. Друга черга комплексу буде введена в дію в кінці 2014 року.

ПрАТ «НВФ «Урожай» Корсунь-Шевченківського району здійснює реконструкцію молочного комплексу (420 корів). Комплекс буде введено в дію наприкінці 2014 року.

Крім того, в рамках Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки реалізовуються заходи щодо стимулювання формування спеціальних сировинних зон та розвитку виробництва безпечних та високоякісних продуктів дитячого харчування. В області атестовано та внесено до реєстру виробників молока для виготовлення дитячого харчування два сільськогосподарських підприємства: Корпорація «Украгротех» Христинівського району та ТОВ «Агроко» Чорнобаївського району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x