На початку літа 21 заклад оздоровлення дітей розпочне роботу

На початку літа 21 заклад оздоровлення дітей розпочне роботу

Сьогодні під керівництвом заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Віталія Коваля відбулась обласна селекторна нарада з питань підготовки та проведення оздоровчої кампанії влітку цього року. Повідомляють в ОДА.

На засіданні були присутні директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Галина Гаврилюк, директор обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Олексій Леонов, заступник директора департаменту охорони здоров\’я обласної державної адміністрації Олег Найдан, представники з Держсанепідслужби у Черкаській області, управління Державної автомобільної інспекції в області та ін.

– З 1 червня на Черкащині розпочне роботу 21 заклад оздоровлення, – зазначив заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль, звернувшись до учасників селекторної наради. – Позаміських – 18 та санаторного типу – 3; 943 дитячих закладів відпочинку, з них праці та відпочинку – 271, 1наметове містечко, таборів із денним перебуванням – 671. На сьогодні стан готовності дитячих оздоровчих закладів області становить 95 %.

Віталій Володимирович зазначив, що з 21 по 23 травня цього року було проведено перевірку 11-ти позаміських закладів оздоровлення. У результаті були виявлені певні недоліки: не приведені у відповідність до чинного законодавства статутні документи, неукомплектованість кадрів, невідповідність вимогам нормативно-правових актів щодо пожежної безпеки тощо.

За словами заступника голови, приємно, що цього літа мережа заміських стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку не скоротилася, але з 2011 року не відновлюють свою роботу оздоровчі заклади «Лісова казка» (с. Чапаєвка, Золотоніський район) та «Орлятко» (м. Черкаси).
Високий плановий рівень охоплення дітей оздоровчими послугами показали 13 регіонів: міста Золотоноша, Ватутіне, Канів, Золотоніський район, Маньківський, Монастирищенський, Жашківський та інші. Проте є регіони області, де показник охоплення дітей оздоровленням низький. Поміж них: Смілянський, Чигиринський, Лисянський, Христинівський райони та м. Черкаси.

Слід зазначити, що рівень фінансування проти минулого року з усіх джерел збільшився, але в окремих районах та містах області він є низьким, зокрема в Смілянському, Катеринопільському, Корсунь-Шевченківському, Христинівському, Лисянському, Чорнобаївському, Шполянському районах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x